24 d'abril de 2007

Descarregar pdf

La UdL obté el segon lloc en la III Liga de debat universitari


Xarxa Vives d'Universitats. UdL

L'equip de la Universitat de Lleida, format per sis estudiants de la Facultat de Dret i Economia, ha quedat en segon lloc en la III Lliga de debat universitari que organitza la Xarxa Vives d'Universitats. Els alumnes de la UdL, capitanejats pel professor de Dret Administratiu, Antonio Ezquerra, van obtenir la segona posició en la final que els va enfrontar a l'equip de la Universitat d'Alacant, amfitriona de la prova. Tot i que el públic es va decantar per l'equip lleidatà, finalment el jurat va donar la victòria als estudiants d'Alacant.

Una cinquantena d'alumnes de 10 universitats de la xarxa (Lleida, Alacant, Barcelona, Girona, Jaume I de Castelló, Miguel Hernández d'Elx, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Politècnica de València) van debatre sobre el subjecte: “Som presoners de la publicitat?”. El debat, que va tenir lloc a la Universitat Miguel Hernández d'Elx entre el 25 i el 28 d'abril, és una competició que té com a objectiu fomentar l'ús de la paraula entre l'estudiantat sota el format d'un enfrontament dialèctic entre diversos equips. En cada debat de la Lliga, els equips han de defensar una posició —a favor o en contra— sobre el tema proposat, per tal que els jutges valorin capacitats com ara el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal.

El jurat de les eliminatòries estava format per Santiago Hernández, editor dels informatius de migdia de Canal 9; José Antón, gerent de l'agència de publicitat Publiantón d'Elx; Anna Albó, metgessa adjunta de cures pal·liatives de l'Hospital de la Santa Creu de Vic; Guifré Lloses, consultor territorial de l'empresa U50mil i professor de Geografia a l'Escola de Policia de Catalunya i Isabel Albó, infermera i cap de la Unitat d'Atenció al Client del Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya. Pel que fa al jurat d'honor –que judicà l'actuació dels dos equips que van arribar a la final del dissabte–, estarà president pel rector de la Universitat amfitriona i president de la Xarxa Vives d'Universitats, Jesús Rodríguez Marín; Gemma Amor, consellera de Cooperació i Participació de la Generalitat Valenciana; Diego Macià, alcalde d'Elx; i el comunicòleg Joan Costa.

 

Estudiants de la FDE de la UdL a la III Lliga de Debat Universitari

Laura Salamero, Míriam Miguel, Mònica Noguero, Mercè Mill, Manel Hervàs i Alina Franco,
acompanyats pel professor Antonio Ezquerra
MÉS INFORMACIÓ


III Lliga de debat universitari
10 Universitats s'enfronten en la III Lliga de Debat Universitari (Xarxa Vives)
Final de la III Lliga de Debat Universitari protagonitzada pels equips de la Universitat de Lleida i de la Universitat d'Alacant (Vídeo: Xarxa Vives)

print enrera pujar