24 de juliol de 2009

Descarregar pdf

Tanca portes la 17ena Universitat d'Estiu de la UdL
 
. L'edició d'enguany, amb 925 inscrits, rècord de matricules de la seua història 
audio
Universitat d'Estiu de la UdL 2009 [+] AMPLIAR IMATGE Un dels cursos d'enguany
 Un total de 925 persones han participat aquest any en la 17ena edició de la Universitat d'Estiu de la UdL que s'ha desenvolupat durant el juliol a La Seu d'Urgell, Lleida, Tremp, Àger, Erill la Vall i Seròs. Aquesta xifra situa l'edició d'enguany en la més participativa de la història, tot superant amb més de 300 persones la que fins ara havia estat la més concorreguda, la del 1997, amb 614 matriculats.

La Seu d'Urgell és la localitat que ha acollit més cursos, 16, amb 385 inscrits. La segueixen Lleida, amb 12 i 312 matriculats, i Tremp, que amb 2 cursos ofertats ha superat les 70 persones. El Centre d'Observació de l'Univers, a Àger, s'ha estrenat enguany com a seu de la Universitat d'Estiu amb un curs d'astronomia. I també han acollit cursos de la UdL, Erill la Vall i Seròs. A totes aquestes seus, cal sumar els 40 inscrits del primer curs virtual de la història de la Universitat d'Estiu que ha versat sobre les migracions a la Mediterrània.

Quant al perfil dels estudiants, el gruix més important són professionals (enginyers, arquitectes, professors, comptables...), mentre que un 33% són estudiants de la UdL. Cal destacar la matriculació de persones majors de 65 anys, que enguany han arribat als 30. 
 
El gruix més important són professionals (enginyers, arquitectes, professors...), mentre que un 33% són estudiants de la UdL
La major part de l'alumnat, un 71%, procedeix de la demarcació de Lleida, un 15% de la resta de Catalunya, mentre que un 3% són d'Andorra. Un 6% arriben de València, Aragó i les Illes Balears, i el 5% d'altres indrets de l'Estat i del món (Alemanya, Itàlia, Suècia i Algèria). De tots aquests, un 23% repeteix l'experiència de participar en la Universitat d'Estiu de la UdL.

En els 36 cursos de l'edició d'enguany han impartit classes 124 docents de l'àmbit de l'art i les humanitats, el dret, l'economia, la política, la sociologia, la informàtica, l'ensenyament, la salut, l'esport, el medi ambient, la robòtica, l'astronomia, la llengua i la literatura entre d'altres.