24 d'octubre de 2011

Descarregar pdf
 

Una jornada de la UdL presenta correspondència inèdita de Guillem Viladot
 
. La col·lecció Trossos de l'Aula Màrius Torres recollirà les cartes amb Manuel de Pedrolo, Joan Perucho i Antoni Tàpies, entre altres 
audio
Jornada sobre Guillem Viladot - Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEUna de les darreres imatges de l'autor/ FOTO: Fundació Guillem Viladot
baixcorva
Guillem Viladot no era un escriptor incomunicat. Així ho demostra la correspondència, fins ara inèdita, que mantenia amb altres artistes contemporanis com Manuel de Pedrolo, Joan Perucho, Josep Vallverdú, Joan Triadú, Antoni Tàpies, Joan Teixidor, Joaquim Carbó o Jaume Agelet i Garriga. Les cartes es presentaran a la Universitat de Lleida, en el marc de la 1a Jornada sobre l'epistolari de Viladot, que tindrà lloc aquest dimarts, 25 d'octubre, a l'edifici del Rectorat.

En la trobada participaran especialistes en cadascun dels corresponsals del poeta agramuntí, de les universitats de Lleida, Girona i l'Autònoma de Barcelona. També comptarà amb la presència de Montserrat Felip, vídua de l'escriptor, i Josep Vallverdú, l'únic corresponsal vivent d'aquest epistolari recuperat per Josep Miquel Garcia, de la Fundació Guillem Viladot.

Els experts afirmen que la correspondència amb destacades personalitats de la literatura catalana del seu temps desmitifica la idea de Viladot com un creador isolat. Els seus contactes amb escriptors, crítics literaris, editors i pintors demostren una voluntat clara i ferma de con­nectar amb l'escena literària barcelonina. Les troballes realitzades es publicaran dins la col·lecció Trossos de l'Aula Màrius Torres de la UdL i Pagès Editors.