25 de maig de 2012

Descarregar pdf
 

"El periodisme ha d'ajudar a què els drets humans siguin per a tothom"
 
. Lluís Foix s'estrena com a president d'honor de la Càtedra de Comunicació de la UdL  
audio
Lluís Foix a la Universitat de Lleida [+] AMPLIAR IMATGELluís Foix / FOTO: UdL
"Tot i que la declaració dels Drets Humans va ser proclamada l'any 1948, actualment encara no és vigent per a tothom. El periodisme ha de contribuir a què els seus principis s'apliquin a tots per igual". Amb aquestes paraules, Lluís Foix, reivindicava ahir a la Universitat de Lleida el periodisme compromès com a única via per exercir aquesta professió que com, moltes altres coses, es troba perduda en la voràgine de les noves tecnologies i les xarxes socials.

En aquest sentit, Foix, que ahir va ser presentat com a president d'honor de la Càtedra de Periodisme i Comunicació de la UdL, va afegir que "el més important són les idees, les polítiques i els plantejaments professionals", i que el periodisme ha de formar ciutadans per a què participin en aconseguir una societat més justa. "Si el meu rol en aquesta càtedra contribuiex a tot plegat, paga la pena", va afegir.

El periodista lleidatà, que ha estat director de La Vanguardia, director adjunt i subdirector en diverses etapes des de 1982, va pronunciar una conferència al Rectorat amb el títol "Periodisme i llibertat".

Foix va ser corresponsal a Londres durant vuit anys i durant tres a Washington, ha cobert informativament set guerres i ha viatjat per tot el món enviant cròniques i anàlisis des de 82 països. Llicenciat en Periodisme i Dret, és especialista en política internacional i columnista de temes d'actualitat i participa en diverses tertúlies radiofòniques i televisives.

Més informació

www.foixblog.com