25 de novembre de 2008

Descarregar pdf

Un professor d'ETSEA, premiat per la lluita contra els incendis


. Domingo Molina rebrà el Batefuegos de Oro 2008 a la Millor Investigació i Tecnologia

Domingo Molina, de la UdL, rebrà el Batefuegos de Oro 2008 per la lluita contra els incendis
[+] AMPLIAR IMATGEDomingo Molina explicant com fer un contrafoc en un curs internacional del projecte europeu Fire Paradox
Un professor de la Universitat de Lleida rebrà aquesta setmana el premi Batefuegos de Oro 2008 a la Millor Investigació i Tecnologia per la seua tasca en la lluita contra els incendis. Es tracta de Domingo Molina, professor titular del Departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). L'objectiu d'aquest guardó, que lliura l'associació APAS amb el suport dels ministeris d'Educació i Medi Ambient, és reduir el nombre d'incendis forestals i la superfície afectada per aquests focs a l'Estat espanyol.

Molina és un dels responsables de la Unitat d'Incendis Forestals de la UdL, que realitza investigacions en aquesta ciència i en els camps de l'ecologia forestal i l'ordenació dels boscos. Les seues àrees de recerca inclouen àmbits com el paper històric i actual del foc als ecosistemes forestals, la política antiincendis a nivell internacional o la interacció del canvi climàtic mundial en els règims d'incendis. Aquesta unitat també s'encarrega d'organitzar el Màster en Gestió de Focs Forestals.

L'objectiu d'aquest guardó, que lliura l'associació APAS amb el suport dels ministeris d'Educació i Medi Ambient, és reduir el nombre d'incendis forestals i la superfície afectada per aquests focs a l'Estat espanyol
El lliurament dels premis Batefuegos de Oro 2008 tindrà lloc aquest dijous, 27 de novembre, al Palacio de la Magdalena de Santander. L'acte estarà encapçalat pel president autonòmic de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla; el secretari general del Ministeri de Medi Ambient; i el secretari general del Ministeri d'Educació.

Els guardons arriben enguany a la seua setena edició i estan dividits en sis categories oficials: millor tasca preventiva, millor tasca d'extinció, millor tasca divulgativa, millor tasca educativa, millor tasca internacional i millor tasca d'investigació, que enguany s'ha endut el professor Molina.