26 d'abril de 2005

Descarregar pdf

Universitat i Paeria reediten "Las calles y plazas de Lérida" de Josep Lladonosa


La Universitat i l'Ajuntament de Lleida reeditaran, en col·laboració amb la Fundació Josep Lladonosa, Las calles y plazas de Lérida, una obra en cinc volums que l'historiador Josep Lladonosa va publicar entre 1961 i 1978 on res recullen tots els detalls històrics dels carrers, avingudes i places de la ciutat.

Aquesta reedició, que coordina el professor del Departament de Geografia i Sociologia de la UdL, Joan Ganau, serà possible gràcies al conveni que han signat avui la UdL i l Empresa Municipal d'Urbanisme de l'Ajuntament, la qual aportarà 15.600 euros per a la tasca científica que desenvoluparà la Universitat i pels costos d'edició.

Segons va explicar Joan Ganau, la reedició d'aquesta joia històrica inclourà un acurat índex onomàstic i un compendi cartògrafic que facilitarà la lectura i consulta de l obra. A més de l'edició en paper en dos volums, es preveu també la seua publicació en CD per tal de fer-la més interactiva.

La reedició de Las calles y plazas de Lérida, veurà la llum l'any del 2007 fent-la coincidir així amb l'any de la commemoració del centenari del naixement del seu autor, Josep Lladonosa i Pujol (Alguaire 1907-Lleida 1990).
Tant els representants de l'Ajuntament com els de la Universitat van expressar la seua satisfacció per la reedició d'aquesta obra que avui en dia s'ha convertit en una peça de museu, ja que és molt difícil trobar-la a les llibreries i només es pot consultar a la Biblioteca pública i a la Biblioteca de la UdL.