26 d'abril de 2007

Descarregar pdf

Una vinyeta del dibuixant tarragonès "Menta" guanya el III Concurs Internacional "Humor i Salut"

Els Xilens Àlex i Pepe Pelayo s'enduen el I Concurs d'humor gràfic i Tabaquisme


1r. Premi III Concurs Internacional d'humor gràfic de temàtica sanitària - Luís Mendiguren Tarres. MentaUna vinyeta del dibuixant de Tarragona, Luis Mendiguren Tarrés, "Menta", ha estat la guanyadora del primer premi del  "Humor i Salut" que convoca la Facultat de Medicina de la UdL binualment en col·laboració amb Humoràlia.

El premi, dotat amb 1000 euros i patrocinat per ADESLAS, ha recaigut en una vinyeta que planteja la paradoxa, segons l'autor, de la convivència entre la ciència i la no-ciència. En aquest cas, un malalt envoltat de màquines ultramodernes rep la visita d'una gitana per augurar-li el futur, un futur que potser ja està escrit. "Menta" que ja acumula més d'una vintena de distincions internacionals pels seus dibuixos ha estat col·laborador del Papus, El Jueves, El Punt, Segre, El Pati del Vallès, el Correo de Andalucía, entre d'altres. La seva germana, metgessa, va dir-li que si presentava aquesta vinyeta guanyaria i, així ha estat.

El segon premi, dotat amb 500 euros i patrocinat per l'Hospital Montserrat, ha recaigut en el dibuixant argentí Miguel Antonio Repiso i la vinyeta presentada pel madrilenyCarlos Alfredo Coelatti ha obtingut un diploma.

Pel que fa al premi del I Concurs d'humor gràfic i Tabaquisme, amb la mateixa dotació econòmica que el de temàtica general i patrocinat per Gestió de Serveis Sanitaris (Hospital de Santa Maria), ha recaigut en Alex i Pepe Pelayo, xilens, amb una il·lustracció en què els cigarrets i les burilles s'han convertit en bales i munició. Alex (il·lustrador) i Pepe (escriptor i humorista) treballen junts des del 2002, han editat tres llibres infantils, comptem amb tres premis internacionals i han exposat les seues creacions en diferents països com ara Suècia, Cuba, Colòmbia, Turquia, Perú, França i Espanya entre d'altres.

Eduard Bosch, de Taradell (Girona) ha rebut el segon premi, mentre que l'argentí, José Luis Domínguez, ha estat distingit amb un diploma. Aquest segonguardó, de 500 euros, també ha estat patrocinat per l'Hospital Montserrat.

El lliurament de premis es preveu celebrar-se a finals del proper mes de maig. Els organitzadors del concurs tenen previst editar un catàleg amb els 100 millors dibuixos, 50 per a cadascuna de les categories. El jurat d'ambdues categories ha estat integrat pels dibuixants Marçal i Paco Ermengol, un representant de l'Hospital de Santa Maria i del de Montserrat, un del Col·legi de Metges i un de la Facultat de Medicina.

Altres entitats que col·laboren en aquest concurs són la Diputació i l'Ajuntament de Lleida, l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i el Consell Social de la UdL.


fletxa-gris NOTÍCIES RELACIONADES

10 d'abril de 2007

El Concurs Internacional d'Humor Gràfic de Temàtica Sanitària "Humor i salut" arriba a la seva tercera edició

ACTIVITATS: Fins al 15 d'abril de 2007
III Concurs Internacional d'Humor Gràfic de Temàtica Sanitària "HUMOR i SALUT"
I Concurs d’Humor Gràfic i Tabaquisme


fletxa-gris MÉS INFORMACIÓ


www.humorisalutlleida.cat
www.humoralia.cat


Si no disposeu del plugin de flash podeu descarregar-lo des d'aquí

descarregar plugin de flash

print enrera pujar