26 de gener de 2011

Descarregar pdf

La Universitat de Lleida forma infermers i infermeres a Bolívia
audio
Cursos infermeria de la Universitat de Lleida a Bolívia [+] AMPLIAR IMATGEEls infermers i infermeres bolivians seguint una classe d'una professora de la UdL
 
Vuit docents de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Lleida imparteixen, des de l'octubre passat, un curs d'Expert en Ciències de la Salut - Especialitat en Salut Intercultural a Bolívia. Es tracta d'una iniciativa impulsada pel Govern d'aquest país i finançada per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, dins el marc del programa COUNIT de cooperació universitària i formació tècnica especialitzada entre Bolívia i Espanya.

El curs, de caràcter semi-presencial, combina les classes presencials que s'imparteixen a les aules de la Universitat Nacional Siglo XX (UNSXX), a la localitat de Llallagua del departament de Potosí, amb tutories i seguiment dels treballs finals a distància. Un cop finalitzat el curs, de 20 crèdits ECTS, la UdL expedirà el títol oficial d'Expert en Ciències de la Salut i al mateix temps, la UNSXX, el d'Especialista en Salut Intercultural als més de 40 matriculats.

Entre les matèries impartides pel professorat de la UdL està l'educació per a la salut,  polítiques de salut, nutrició i desnutrició, qualitat assistencial, comunicació salut i diversitat i noves demandes de salut a la comunitat. Totes elles tenen per objectiu donar alternatives als problemes de pobresa, exclusió social i innaccessibilitat als serveis de salut que pateixen molts bolivians en el marc del Pla Sectorial de Salut i del Pla Nacional de Desenvolupament de Bolívia.

Aquesta és el segon cop que la UdL participa en el programa COUNIT amb Bolívia. L'any 2009, professorat de l'ETSEA i del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya es va desplaçar a aquest país per començar a impartir les classes del Màster oficial de Recerca en Sistemes i Productes Forestals.