26 de novembre de 2010

Descarregar pdf

Les veus del Pamano 'parlen' a la Universitat de Lleida
 
. L'exposició sobre la novel·la de Jaume Cabré es podrà veure al Centre de Cultures de l'1 al 29 de desembre  
audio
Exposició Les veuis del Pamano parlen d'Isil, de Jaume Cabré, a la Universitat de Lleida
L'exprofessor de la Universitat de Lleida i darrer Premi d'Honor de les Lletres Catalanes Jaume Cabré presidirà dimecres de la setmana que ve la inauguració de la mostra sobre el seu best-seller: Les veus del Pamano parlen d'Isil, que es podrà visitar al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la UdL de l'1 al 29 de desembre. L'exposició  aplega l'esperit de la novel·la en català més traduïda a altres llengües mitjançant imatges antigues i atrezzo de la tv movie que va realitzar TV3.

Fragments de Les Veus del Pamano, fotografies del municipi d'Isil durant la post-guerra espanyola, portades de llibres de text de l'època, i vestuari de la pel·lícula es complementen amb la projecció contínua dels dos capítols de  la mini-sèrie de televisió, dirigida per Lluís Maria Güell. Tot plegat transporta el visitant a un dels períodes més foscos de la història contemporània, marcats per la repressió franquista i la lluita entre els nacionals i els maquis.

L'exposició "Les veus del Pamano parlen d'Isil" arriba a la capital del Segrià després d'una breu estada a Isil, en què 2.000 persones la van visitar al llarg de 5 dies. Els organitzadors estan amb converses amb el Govern del Comú d'Andorra per traslladar-la al Principat un cop acabi la seua estada a la UdL.