26 d'octubre de 2012

Descarregar pdf
 

Vilars estrena web i s'endinsa a les xarxes socials
audio
vilars webEl jaciment íber de la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca ja és present a les xarxes Facebook i Twitter, a més de disposar d'un canal de vídeos Youtube. El Grup d'Investigació Prehistòrica de la UdL és l'encarregat de gestionar els continguts de la web www.vilars.cat, que 'reneix' amb la voluntat de potenciar la interactivitat amb els seus usuaris.

El nou espai d'Internet -que supleix la web www.vilars2000.com- recull informació sobre els resultats de les investigacions fetes fins ara. La propera campanya d'excavació, prevista al 2013, se centrarà en la restauració d'un tram de muralla i d'una torre en el sector nord-est de la fortificació. L'objectiu dels treballs es ampliar coneixements sobre l'urbanisme i l'arquitectura domèstica de la fase fundacional de Vilars.

El nou web permet fer una visita on-line a diferents espais de la fortalesa, com ara el fossat, el testimoni, el pou central o l'urbanisme interior. A més, inclou informació de les activitats que es programen al conjunt arqueològic i un recull de fotografies i vídeos del jaciment.

La fortalesa dels Vilars d'Arbeca, construïda a mitjans del segle VIII a. C. i abandonada a finals del IV a. C., constitueix un conjunt arqueològic excepcional, especialment per les seves defenses, muralla torrejada, "chevaux-de-frise" i fossat, únic en el panorama peninsular i europeu de la Primera Edat del Ferro i la Cultura Ibèrica.

Ubicat als afores de la localitat d'Arbeca (les Garrigues) es pot veure gratuïtament tots els caps de setmana entre les 9 del matí i les 8 del vespre, mentre que s'hi poden concertar visites la resta de dies de la setmana.