27 de maig de 2009

Descarregar pdf

L'aprovació del calendari de graus per al proper curs s'ajorna a un consell de govern extraordinari
 
. La UdL ampliarà el Wifi en tots els campus el curs vinent 
audio
Campus de Cappont Campus de Cappont
El Consell de Govern ha decidit ajornar l'aprovació del calendari acadèmic de graus del curs 2009-2010 per a un proper consell de govern extraordinari que tindrà lloc dimarts vinent, 2 de juny. Aquest document, que s'havia portat a la Comissió d'Ordenació Acadèmica, s'ha debatut en la sessió d'avui del Consell de Govern i, davant les postures distanciades que han mantingut l'estudiantat i el professorat, s'ha decidit ajornar-ne l'aprovació, així com de la normativa reguladora de l'avaluació i de la qualificació dels aprenentatges, per al Consell extraordinari del proper dia 2.
 
Tot i així, sí s'ha aprovat la planificació de la docència de graus per al curs vinent on s'estableix l’organització dels grups en els diferents graus. L’Espai Europeu d'Educació Superior prioritza la possibilitat que en totes les matèries o assignatures els grups siguin d'entre 20 a 30 estudiants, amb l'objectiu de desenvolupar estratègies metodològiques més actives i personalitzades. Malgrat que en el període de transició, on convisquin les titulacions antigues i els nous graus, els grups grans seran encara molt nombrosos en algunes àrees, existeix el compromís que, a mesura que es vagin alliberant recursos de professorat amb la corresponent extinció, any darrera any, de les titulacions antigues, es pugui millorar la ratio dels grups grans en els àmbits d'Administració i Direcció d'Empreses, Dret, Ciències de l’Educació, Infermeria i Medicina.
 
. Tecnologies
 
El Consell de Govern ha donat també llum verda al concurs d'ampliació del sistema de la xarxa sense fil a la UdL. El sistema wireless LAN (wifi), present actualment en els espais comuns dels diferents campus de la UdL (biblioteques, sales d'estudis, cafeteries i sales d'actes i reunions), s'estendrà durant el proper curs a altres espais com ara aules de docència i seminaris. El pressupost màxim de licitació és de 258.000 euros sense IVA.
 
. Recerca
 
D'altra banda, i amb l'objectiu d'impulsar l'activitat de recerca al Jardí Botànic, s'ha aprovat encarregar-li la direcció científica a Joan Pedrol, professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL. Pedrol, especialista en Fitotècnia, és professor d'assignatures relacionades amb la botànica en les diverses titulacions de l'ETSEA, així com membre del grup de recerca Flora ibèrica. Les seues publicacions tenen a veure amb temes de taxonomia vegetal, florística i nomenclatura botànica i va participar en la redacció del projecte de l'Arborètum de Lleida