27 de maig de 2013

Descarregar pdf

La UdL, líder en Tecnologia d'Aliments a nivell estatal

Ocupa la primera posició segons el rànquing de les universitats espanyoles I-URG 2013

La Universitat de Lleida, líder en Tecnologia d'Aliments a l'estat espanyolLa Universitat de Lleida (UdL) és la que més investiga de tot l'Estat en la disciplina de Tecnologia d'Aliments i la tercera en la d'Agricultura. Així ho recullen els Rànquins I-URG d'Universitats espanyoles segons camps i disciplines científiques 2013, basats en la recerca publicada en les revistes internacionals de més impacte i visibilitat. La UdL també ocupa en quart lloc en el camp de les Ciències Agràries, en aquest cas liderat per la Universitat de Còrdova.

Investigadors de bibliometria de la Universitat de Granada i la Universitat de Navarra han analitzat les dades del quinquenni 2008-2012. En concret, 6 indicadors de producció científica i impacte calculats a partir de les prestigioses bases de dades de Thomson-Reuters (antic ISI), Web of Science i Journal of Citation Reports (JCR). Per exemple, el nombre de documents que es poden esmentar, el nombre de citacions o el percentatge de documents indexats a les revistes més importants (el que s'anomena primer quartil).

Pel que fa a la disciplina d'Agricultura, els millors resultats són per a la Universitat de Còrdova; seguida per la Universitat de Barcelona i la UdL. En el cas de Tecnologia d'Aliments, Lleida lidera el rànquing seguida de la Universitat de València i la Complutense de Madrid.

El director del departament de Tecnologia d'Aliments de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA), Antonio J. Ramos, creu que aquests resultats reconeixen "la recerca d'excel·lència que la UdL realitza des de fa temps en l'àmbit alimentari, i situa el campus de l'ETSEA com el millor lloc per estudiar, especialitzar-se i investigar en aquesta disciplina". Mig centenar de persones -entre professorat, investigadors post-doctorals i becaris predoctorals- fan recerca d'alt nivell en aquest departament de la UdL. .
 
Més informació
Resum de posicions del Rànquing I-UGR d'Universitats espanyoles