27 de novembre de 2006

Descarregar pdf

La UdL dóna suport a la campanya contra la construcció d’una presa al congost de Montrebei


Montrebei patrimoni de tothomLa Universitat de Lleida, a través de la seua Comissió de Medi Ambient, ha donat el seu suport institucional a la campanya “El Congost de Montrebei, patrimoni de tothom. No a construcció d’una presa al congost de Montrebei per part d’Endesa”, que promou la Plataforma per la defensa del Montsec. Aquesta campanya té com a objectius, segons els seus promotors, informar la ciutadania sobre l’impacte ambiental i social de la nova central hidràulica que vol construir Endesa a l’entrada del congost per la vessant nord i pressionar les administracions per aturar el projecte.

Segons es recull en el manifest elaborat per la Plataforma de defensa del Montsec amb motiu d’aquesta campanya, el congost de Montrebei “és un dels indrets més importants del patrimoni natural, paisatgístic i històric del Prepirineu”, fet que es demostra pels reconeixements que té: és reserva natural, està inclòs al Pla d’espais d’interès general (PEIN), forma part de la Xarxa natura 2000 i de la xarxa d’espais protegits de la Unió Europea com a Zona d’especial protecció per als ocells (ZEPA). A més, actualment s’estan fent els estudis de base per a la seua declaració com a Parc Natural i està proposat com a patrimoni de la humanitat a la Unesco.

El projecte de presa i central hidroelèctirca que vol construir Endesa comportarà, segons l’esmentada Plataforma, grans moviments de terres i greus impactes sobre la dinàmica hidrològica, també sobre la fauna i, especialment, sobre els atributs i la fisonomia del congost.

fletxa-grisMés informació

www.ipcena.org