27 d'octubre de 2008

Descarregar pdf

. CONCERT / La UdL dóna el tret de sortida a la seua XV Temporada Musical amb un concert medieval en què els músics utilitzaran rèpliques d'instruments de l'època  

El trio de corda Virdung actua a la UdL
El grup Virdung utilitzarà rèpliques d'instruments de l'època
El grup Virdung -format per Joan Izquierdo amb la flauta de bec, Alfred Fernàndez amb la cítola i Luciana Cueto com a veu- interpretarà el repertori del Llibre Vermell de Montserrat, un manuscrit del segle XIV conservat a la Biblioteca del monestir benedictí. El còdex recull una miscel·lània de textos teològics i devocionals. En el moment en què es va escriure, l'abadia era un dels centres de pelegrinatge més famosos del món cristià occidental. Els cants i les danses que aplega el Llibre Vermell formen part del repertori musical religiós amb el que els romeus feien les pregàries.

Tenint en compte aquest origen de pràctica religiosa, el grup Virdung ha volgut fer una versió del cançoner montserratí no allunyada del seu sentit primer per poder retornar-nos, encara que sigui per una estona breu, al recolliment que inspira tota música sacra.

La cita és aquest dimecres, 29 d'octubre, al Saló Víctor Siurana de l'edifici del Rectorat a partir de les 19.30h.

MÉS INFORMACIÓ


Programa de la XV Temporada Musical de la UdL