27 d'octubre de 2010

Descarregar pdf

La UdL, contra la violència i l'assetjament per raó de gènere
 
. El Consell de Govern lamenta la mort de l'honoris Joan Solà 
Joan Solà, Honoris Causa per la UdL [+] AMPLIAR IMATGEJoan Viñas investeix Joan Solà
El Consell de Govern de la UdL ha aprovat avui una declaració institucional de la Universitat de Lleida de tolerància zero envers la violència i l'assetjament per raó de gènere que preveu aplicar sancions i mesures correctives en els casos que es demostri que s'han produït situacions de discriminació, tracte vexatori, assetjament o violència contra les persones. La declaració, impulsada pel Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la UdL, compromet la Universitat a incloure i fomentar en tots els àmbits acadèmics -formació, docència i recerca- la igualtat de gènere, elaborar un protocol d'identificació i actuació en cas de violència contra les dones, donar suport i assistència a les persones que puguin patir aquestes situacions -tot garantint els drets i la confidencialitat de les persones que denunciïn- i aplicar les sancions que estableixi l'esmentat protocol.

D'altra banda, s'ha donat llum verda al calendari per a les properes eleccions de representants de l'estudiantat al Claustre, a les juntes de facultat i escola i consells de departament, que se celebraran el proper 2 de desembre. En aquest sentit, el Consell de Govern ha donat el vist-i-plau a la normativa per a l'elecció per via electrònica dels òrgans de govern de la Universitat. Després de la prova pilot que va tenir lloc el febrer d'enguany per escollir la direcció del departament de Matemàtica, les properes eleccions que utilitzaran aquest sistema seran les de l'estudiantat a Claustre, junta de centre i consell de departament de l'Escola Universitària d'Infermeria.

El rector ha informat també al Consell de Govern de la mort del lingüista de Bell-lloc d'Urgell, Joan Solà, doctor honoris causa de la UdL. Joan Viñas, que ha lamentat la seua pèrdua, ha destacat l'enorme contribució a la llengua i la cultura catalana de Joan Solà i ha recordat que la Universitat de Lleida va poder comptar amb la seua presència el passat 22 de setembre quan va assistir a l'acte de lliurament de la primera edició del Premi Internacional que du el seu nom. Va ser la seua darrera intervenció pública, "un gest de l'afecte que li tenia a la UdL", segons ha destacat Viñas.
 

 

Més informació

Comunicat de condol de la Xarxa Vives d'Universitats pel traspàs de Joan Solà
"Joan Solà. In memoriam". Joan Julià-Muné, catedràtic de Filologia Catalana de la UdL
Declaració institucional de la UdL de tolerància zero envers la violència i l'assetjament per raó de gènere