28 de juny de 2010

Descarregar pdf

Investigadors de la UdL analitzaran el consum energètic del grup Plusfresc
audio
Càmera termogràfica. Universitat de Lleida  [+] AMPLIAR IMATGECàmera termogràfica amb la que es pot mesurar la distribució de temperatures
 
El Grup GREA Innovació Concurrent de la Universitat de Lleida realitzarà una auditoria energètica als establiments Plusfresc, gràcies a un conveni signat amb Supsa Supermercats Pujol S.L. L'objectiu és optimitzar el consum elèctric per augmentar la competitivitat de l'empresa, sense que el servei i la qualitat dels seus productes es vegi afectada. Els experts de GREA realitzaran les visites preliminars a un 10% dels establiments de la cadena.

L'acord entre Supsa i el GREA, dirigit per la professora Lluïsa F. Cabeza, preveu quatre fases. En primer lloc, una recopilació de dades de tots els supermercats. Després els investigadors faran una diagnosi de consums utilitzant tècniques de data-mining per tal d'identificar possibles anomalies. També realitzaran visites preliminars a alguns establiments per prendre imatges termogràfiques que ajudin a detectar ponts tèrmics importants, atribuïbles a defectes de disseny o d'aïllament. Els especialistes del GREA confien en poder analitzar en el futur el centre logístic del qual s'abasteixen els establiments, gràcies a un conveni posterior.

L'informe amb les conclusions genèriques i els casos crítics observats serà el punt de partida per a l'auditoria energètica final que aprofundirà de forma exhaustiva en les mesures elèctriques i tèrmiques que s'haurien d'introduir en alguns establiments. La finalitat és millorar la competitivitat de l'empresa a través de mesures d'estalvi i respecte al medi ambient.