3 de juliol de 2009

Descarregar pdf

L'exdirector del diari Público obre el curs d'Internet i mitjans de comunicació de la Universitat d'Estiu. Dilluns comencen a Lleida altres vuit cursos.
audio
 
Nacho Escolar a la Universitat d'Estiu de la UdL
[+] AMPLIAR IMATGE Nacho Escolar (FOTO:RNE)
El periodista, Nacho Escolar, anterior director i impulsor del diari Público serà l'encarregat d'obrir dilluns, 6 de juliol, a les 4 de la tarda, a l'aula 1.08 de l'aulari del campus de Cappont, el curs Internet i mitjans de comunicació que oferta la Universitat d'Estiu de la UdL. Escolar, uns dels bloggers més populars del país, parlarà precisament de la funció dels blogs com a nous mitjans de comunicació. També participaran en aquest curs que acaba el proper 10 de juliol, el periodista lleidatà Víctor Correal, l'exsecretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Oriol Ferran, el creador de meneame.net, Benjamí Villoslada, Marc Vidal, de Cink.es, i Malcom Bain, advocat especialista en propietat intel·lectual.

El curs, coordinat pel professor del departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la UdL, Carles Mateu, pretén mostrar als professionals de la comunicació i a les persones interessades en publicar a internet com serà el món informatiu del futur. S'explicaran les eines que tenim al nostre abast a la xarxa com a ciutadans-informadors entre les quals destaquen els blogs, el microblogging, les xarxes socials i la missatgeria instantània.

A més d'aquest curs, dilluns comencen també al campus de Cappont altres vuit cursos: El cavall com a suport pedagògic en l'adquisició de competències d'ajust social, Ús pràctic d’arxius i gestió de documents, Excel per a la gestió financera de l'empresa adaptada al nou Pla General Comptable, Apropament pràctic a les noves eines d'Internet. Web 2.0, Bones pràctiques en el disseny de pàgines web, Conscienciació cap a l'envelliment amb “el joc d'envellir”, Curs pràctic del programa Calener per a la nova certificació energètica dels edificis, Introducció als Sistemes d'Informació Geogràfica de programari lliure, i Iniciació a la robòtica amb Lego Mindstorm