30 de juny de 2008

Descarregar pdf

. SOSTENIBILITAT / L'ETSEA va acollir la presentació de la Guia de l'energia al sector agrari en un acte presidit pel conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar

Presentació a la UdL de la Guia de l'energia al sector agrari
[+] AMPLIAR IMATGEPresentació a la UdL de la Guia de
l'energia al sector agrari
El director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, Jaume Lloveras, va aprofitar l'acte de presentació per recordar-li al conseller Baltasar que "sense aigua no hi ha agricultura", en referència al polèmic projecte de transvasament del Segre per abastir Barcelona. "Els tècnics tenim clar que l'agricultura no malgasta els recursos hídrics, tot i que ho podem fer millor", va explicar. Lloveras també va oferir assessorament a Francesc Baltasar, assegurant que "difícilment trobarà una altra Escola d'Agrònoms tan sensible amb temes mediambientals".

Unió de Pagesos (UP) és la responsable de la Guia de l'energia al sector agrari, que tracta diferents mesures per a l'estalvi i la millora energètica tant a les explotacions agràries com les ramaderes. L'obra, per exemple, parla del disseny eficient de les instal·lacions, els tractaments fitosanitaris o l'estalvi en el regadiu. A l'acte de presentació van assistir el coordinador nacional del sindicat agrari, Joan Caball; el coordinador d'UP a Lleida, Josep Cabré; i el delegat de la Generalitat a Lleida, Miquel Pueyo.