30 de maig de 2013

Descarregar pdf
 

La UdL instaura un premi de creació audiovisual
 
. Adreçat a totes les universitats catalanes, es convocarà per primer cop el curs vinent  

La Universitat de Lleida (UdL) convocarà el curs vinent un nou premi de creació audiovisual, dotat amb 1.900 euros. Així s'ha anunciat avui durant la jornada Llums, càmera, acció!, que ha tingut lloc al Magical Media del Parc Científic i Tecnològic i que ha comptat amb 84 inscrits. El guardó -iniciativa de l'alumnat i la professora de l'assignatura d'Organització d'Esdeveniments Públics- permetrà al guanyador enregistrar gratuïtament el seu micro-curt o espot a les instal·lacions del Magical, gràcies a la dotació de l'Obra Social d'Ibercaja. També hi col·labora l'Escola d'Art Municipal Leandre Cristòfol.

El degà de la Facultat de Lletres de la UdL, Joan Busqueta, i l'alcalde, Àngel Ros, han estat els encarregats de presentar el nou premi. Tots dos han felicitat la iniciativa de l'estudiantat, que va més enllà de les comarques de Ponent. Els participants podran ser alumnes de Comunicació i Periodisme de les diferents universitats de Catalunya, ja que el guardó "neix amb l'objectiu de potenciar els joves creadors del país", ha explicat la professora Marcel·la Andreu.

L'enregistrament al Magical Media s'haurà de dur a terme en un termini màxim de 70 hores lectives. El guanyador rebrà 1.500 euros per a la producció del seu projecte i 200 més en una llibreta d'estalvis d'Ibercaja. Els altres 200 euros són per a l'alumne de l'Escola d'Art que cedeixi la seua obra com a premi físic. De moment, hi ha garantida la dotació per a dos convocatòries.

Pràctiques per a l'alumnat

Durant la jornada, també s'ha anunciat que l'estudiantat del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisual de la UdL farà pràctiques el pròxim curs al Magical Media. Almenys en aquesta direcció van les converses que estan mantenint els responsables de les dos institucions, segons ha confirmat el degà. "Estem treballant perquè puguem iniciar aquestes pràctiques, que és una de les demandes de la nostra titulació", ha explicat Joan Busqueta.

Jornada Llums, càmera, acció, a la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEEls participants en la jornada Llums, càmera, acció!, amb les autoritats / Foto: UdL
baixcorva

 
Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 27 de maig de 2013
Alumnat de Comunicació de la UdL organitza una jornada audiovisual al Magical Media