31 de març de 2008

Descarregar pdf

Més 850 estudiants de secundària en la V edició del MERCATEC

 
Mercatec 2008 a la Universitat de Lleida
Més de 850 alumnes d'ESO i Batxillerat de Lleida i les seues comarques participaran els propers dies 3 i 4 d'abril al MERCATEC, una exposició de treballs i projectes de Tecnologia realitzats en diferents centres de secundària que organitza, arreu de Catalunya, la Fundació Epson i la Generalitat de Catalunya. La mostra de Lleida, amb més de 850 participants, s'ha convertit en el Mercatec més gran de Catalunya, i supera les xifres de l'any passat en què van visitar-lo 834 alumnes. A l'edició d'enguany, coorganitzada a Lleida per l'Institut de Ciències de l'Educació i l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL, es presenten 63 projectes i 190 expositors, i es tornen a superar així les xifres d'anteriors edicions. El Mercatec, que s'ubicarà a l'Escola Politècnica Superior de la UdL, al campus de Cappont, serà inaugurat el proper dia 3, a dos quarts de deu del matí, a l'auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfrontera per Joan Viñas (rector), Ferran Badia (director de l'EPS), Jesús Castillo (regidor d'Educació), Antoni Llevot (director dels Serveis territorials d'educació a Lleida) i Josep M Esquirol (director de la Fundació Epson).

L'edició d'enguany inclou, a més, deu tallers sobre cosmologia, energia solar, electrònica i electricitat, construcció i usabilitat, entre d'altres, que han organitzats per professorat dels centres de secundària participants, l'Institut Gaudí de la Construcció, així com per personal docent i investigador de l'Escola Politècnica Superior de la UdL. També podran visitar-se dos originals exposicions. Una, a l'edifici del CREA, al campus de Cappont, sobre Els invents que han canviat la història on es presenten una trentena de maquetes que Ramon Magem, antic encarregat electricista de les mines de potassa de Balsareny, ha anat elaborant al llarg de 20 anys.

La mostra de Lleida, amb 63 projectes, 190 expositors i més de 850 participants, s'ha convertit en el Mercatec més gran de Catalunya.
En aquesta exposició s'hi podran veue reproduccions fidels a petita escala d'invents com la ràdio, l'àriet hidràulic, el zoòtrop, la màquina de vapor, el parallamps, la televisió o el magnetòfon. L'altra, la Col·lecció d’autòmats de Lluis Ribas, professor de tecnologia de secundària, i mecànic conservador del Museu d’Autòmats del Tibidabo, s'instal·larà a l'EPS. Els visitants podran apreciar mags, equilibristes, gimnastes i personatges de la vida quotidiana que han estat construïts pel propi Ribas, utilitzant la tècnica constructiva que feien servir els antics mestres francesos i suïssos.


Els directors de l'ICE i de l'EPS, Ramon Roureda i Ferran Badia, i el viverector d'Estudiantat, Xavier Gómez, al Mercatec Lleida
Ramon Rourera i Ferran Badia, directors de l'ICE i de l'EPS respectivament, i el vicerector d'Estudiantat,
Xavier Gómez, al Mercatec Lleida 2006

MÉS INFORMACIÓ


Programa Mercatec Lleida 2008 (PDF)

Galeria de fotos i vídeos del Mercatec Lleida 2007

 

print enrera pujar