31 d'octubre de 2013

Descarregar pdf
 

La UdL treballa en un pla docent per impulsar el prestigi, la qualitat i l'ocupabilitat
 
. La matrícula s'estabilitza malgrat la crisi, l'augment dels preus i el descens de les beques, segons el vicerector de Docència

Presentació dades de matrícula de la Universitat de Lleida 2013/14
[+] AMPLIAR IMATGEEls vicerectors Francisco García i Neus Vila / Foto: UdL 
baixcorva
La UdL tindrà enllestit en deu dies en un pla d'estratègia docent per potenciar tant el prestigi i la qualitat dels seus estudis com l'ocupabilitat dels seus titulats. Així ho ha anunciat avui el vicerector de Docència de la Universitat de Lleida (UdL), Francisco García Pascual, durant la roda de premsa per presentar les dades de matrícula d'aquest curs acadèmic. Aquest pla pretèn adaptar la UdL als nous reptes docents i socials que ja s'estan traduint en les matrícules universitàries.

Aquest curs acadèmic la Universitat de Lleida ha patit un descens de 281 alumnes. Actualment hi ha 9.651 matriculats en els diferents programes docents que oferten els centres propis i els centres adscrits de la UdL, la qual cosa suposa un 2,8% menys que el curs anterior. Mentre que la matrícula ha augmentat en els graus, un 7,9%, degut en bona part al procés d'extinció de llicenciatures, diplomatures i enginyeries tècniques, el màsters la davallada és, a data d'avui, d'un 9,4%.

Dels 35 màsters que enguany oferia la UdL, se n'han desactivat 4 per insuficiència d'alumnat i el màster en enginyeria agrònomica -únic a Catalunya- no s'ha arribat a activar, tot esperant reformular-lo, ha explicat la vicerectora d'Estudiantat, Postgrau i Formació Contínua, Neus Vila.

El vicerector de Docència, Francisco García, considera que les dades de matrícula "constaten l'estabilitat de l'atractivitat que la UdL té com a centre universitari". De fet, ha afegit, pràcticament el 90% de les places ofertades a primer s'han cobert
Per la seua part, el vicerector de Docència, Francisco García, considera que les dades de matrícula en global, i tenint en compte que encara no són les definitives, "constaten l'estabilitat de l'atractivitat que la UdL té com a centre universitari". De fet, ha afegit, pràcticament el 90% de les places ofertades a primer s'han cobert.

Segons Francisco García, les causes del descens en el nombre de matriculats tenen a veure amb l'impacte de la crisi en les famílies, l'augment del preu de les matrícules i la perspectiva de disminució de beques. En aquest sentit, ha afirmat "que com a universitaris estem preocupats que ja hi hagi estudiants i estudiantes bons que per motius econòmics no poden entrar a la universitat".

D'altra banda, el vicerector ha destacat el pes de la població estudiantil femenina a la Universitat de Lleida que representa el 56% de l'alumnat matriculat, així com el manteniment del número d'estudiants estrangers que suposen el 9% del total.