4 d'abril de 2008

Descarregar pdf

La resposta penal a la violència. UdL . CONGRÉS / Violència de gènere, menors i trànsit seran alguns dels temes que es debatran en el Congrés La resposta penal a la violència: prevenció i gestió del risc.

El Congrés, que se celebrarà els propers dies 10 i 11 d’abril, ha estat organitzat pel Grup de Recerca Consolidat Sistema de Justícia Penal del Departament de Dret Públic de la UdL. Aquesta trobada té com a objectiu crear un espai de reflexió sobre la violència de gènere i la que es produeix coxxntra altres col·lectius vulnerables, com ara els menors. Els participants analitzaran diferents qüestions relacionades amb la prevenció i la protecció de les víctimes. El programa també abordarà altres àmbits, com la seguretat en el trànsit o la criminalitat violenta.

Els juristes de la UdL consideren que la creixent sensibilització de la societat davant de la violència comporta una revisió dels pressupòsits i continguts de la intervenció penal. En aquest sentit, el congrés pretén trobar respostes a la complexitat de la problemàtica generada per la intensificació de les mesures judicials i les demandes de prevenció que ha experimentat el sistema judicial europeu en els últims temps.

La consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, serà l’encarregada d’inaugurar el congrés La resposta penal a la violència: prevenció i gestió del risc, el proper dijous 10 d’a bril, en un acte que tindrà lloc a les 11:00 del matí al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, al Campus de Cappont. A les diferents taules rodones programades en el marc d'aquesta trobada hi participaran experts d’altres universitats europees i personalitats destacades del món jurídic català com ara el catedràtic de Dret Penal de la UdL, Ramón García Albero, o el fiscal en cap de l’Audiència Provincial de Lleida, Joan Boné.

print enrera pujar