4 de juliol de 2011

Descarregar pdf

Estudiants d'Estudis Catalans i Occitans visiten Tolosa de Llenguadoc
audio
Estudiants d'Estudis Catalans i Occitans de la  Universitat de Lleida (UdL) visiten Tolosa de Llenguadoc [+] AMPLIAR IMATGEEls estudiants de la UdL, a la Biblioteca Municipal de Tolosa / FOTO: UdL
 
Una desena d'alumnes de primer curs del Grau en Estudis Catalans i Occitans han fet una estada a Tolosa de Llenguadoc per visitar les principals infraestructures culturals i universitàries d'aquest territori. Es tracta d'una iniciativa pilot que té com a objectiu mostrar sobre el terreny la vigència que te avui dia la llengua i la cultura araneses.

Els estudiants van ser rebuts, en primer lloc, a la Universitat de Tolosa - Lo Miralh, on van conèixer la recerca dialectològica que el centre porta a terme sobre la llengua occitana. També van visitar el Centre de Ressorsas Occitanas e Miègiornalas (CROM) i la Biblioteca Municipal de Tolosa, a més del Museu dels Agustins.

De tornada a Lleida, els alumnes també van fer una parada a la Vall d'Aran, per visitar el Conselh Generau i l'Institut d'Estudis Aranesi. Des del Departament de Filologia Catalana i Comunicació tenen la intenció de repetir aquest viatge de forma anual.