5 de febrer de 2009

Descarregar pdf

Una catedràtica de la UdL participa en la redacció del proper informe del Panell Intergovernamental sobre el canvi climàtic

Lluïsa Cabeza, catedràtica de la UdL participa en la redacció del proper informe del Panell Intergovernamental sobre el canvi climàtic
[+] AMPLIAR IMATGELluïsa Cabeza, a la trobada de treball al Brasil
Lluïsa Cabeza, catedràtica del Departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la Universitat de Lleida (UdL), participa en la redacció del proper informe del Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic (IPCC). Aquest organisme creat per l'Organització Meteorològica Mundial i el Programa Mediambiental de les Nacions Unides té com a missió avaluar el risc de canvi climàtic causat per l'activitat humana. La doctora Cabeza i Hugo Lucas, de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) -adscrit al Ministeri d'Indústria- són els únics representants espanyols en aquest treball conjunt.

La principal activitat de l'IPCC és la publicació d'informes sobre temes rellevants per a la implementació dels acords signats pels governs d'arreu del món que van portar al protocol de Kyoto. En aquesta ocasió, el Panell Intergovernamental elabora un report sobre la contribució i el potencial de les energies renovables en la mitigació del canvi climàtic. Cabeza, especialista en energia solar, és la cap del centre de recerca GREA Innovació Concurrent de la UdL, que forma part de la Xarxa IT. La seua participació en les reunions de treball de l'IPCC ha estat una proposta del Ministeri de Ciència i Innovació.

La primera reunió per elaborar aquest informe ha tingut lloc a finals de gener a la ciutat brasilera de Sao José dos Campos. A la trobada van participar fins a 120 científics de 198 països. Els resultats es publicaran durant el segon semestre de 2010.