5 de setembre de 2007

Descarregar pdf

Comunicació audiovisual estrena plató i unitat mòbil


Presentació del nou plató de Comunicació Audiovisual de la UdL
Presentació del nou plató de la UdL
Els alumnes de la titulació de Comunicació Audiovisual de la UdL, estrenaran aquest curs acadèmic nous equipaments. Es tracta d'un plató de 150 metres quadrats, ubicat al tercer pis de l'edifici del Rectorat, i una unitat mòbil compartida amb Lleida Televisió. Els estudiants de Lleida, va explicar ahir Pep Oriol, professor de Comunicació Audiovisual de la UdL, seran els únics de Catalunya que tindran al seu abast una unitat mòbil per completar i millorar la seua formació. La preinscripció per cursar aquests estudis va començar dilluns i finalitza el proper dia 14.

Pel que fa al plató, està equipat amb una graella d'il·luminació suspesa i dos cabines de servei per a ampliació tècnica, maquillatge, traducció i producció. Disposa d'un sistema d'il·luminació amb regulació d'intensitat format per pantalles fluorlight, focus PC i Fresnels. El plató es combina i complementa amb una unitat mòbil equipada amb quatre cadenes de càmera digitals amb trípode, remots, visor, comunicacions i cofres de transport, una taula de mescla de vídeo digital, dos magnetoscopis DVCAM i sistemes de control remot de càmera.

Unitat mòbil de la UdL
Presentació de la unitat mòbil
Aquest equipament s'afegeix al què ja disposa actualment la titulació de Comunicació Audiovisual: sis cabines de postproducció digital, deu càmeres DVCAM per a les pràctiques dels alumnes, un estudi de so preparat per a ràdio i doblatge, el sistema Digiton d'arxiu digital de continguts i serveis de periodisme electrònic, vint-i-cinc estacions multimèdia equipades amb maquinari i programari adient i, finalment, un equip complet per a la realització de documentals en exteriors. A partir d'ara, els alumnes ja podran enregistrar esdeveniments exteriors amb la unitat mòbil, en el plató, produir reportatges i documentals, a més a més de realitzar el muntatge, la postproducció i l'acabat final de so amb els equipaments que ja tenien el curs passat.

Segons el director del departament de Filologia Catalana i Comunicació, Albert Turull, les noves inversions vénen a consolidar aquesta titulació, la qual es preveu passi a ser de grau complet -ara és de segon cicle- el curs 2008-2009.


MÉS INFORMACIÓ

Facultat de Lletres de la UdL
Estudis de Comunicació Audiovisual de la UdL
Normativa d'accés als estudis de Comunicació Audiovisual de la UdL
Pla d'Estudis de Comunicació Audiovisual
Tràmits administratius per realitzar la matrícula

 •  
 • Facultat de Lletres
 • Edifici del Rectorat
  Pl. Víctor Siurana, 1
  25003 Lleida
  Despatxos 0.32 / 0.33
 • 973 70 20 50
 • 973 70 21 47
 • 973 70 20 64
 • 973 70 31 67


print enrera pujar