6 de maig de 2011

Descarregar pdf

Honoris causa per al precursor en la investigació de la Biologia de Sistemes
 
. Michael A. Savageau participa en el XII Internacional Congress on Molecular Systems Biology  
audio
Michael Sauvage, honoris causa de la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEMichael A. Savageau
Foto: Universitat de Califòrnia Davis
 
La Universitat de Lleida investirà la setmana vinent doctor honoris causa l'enginyer biomèdic Michael A. Savageau. Aquest serà el primer acte de la UdL que se celebrarà a l'Església Vella de Sant Martí (antiga capella de l'Estudi General medieval), arran de la signatura del conveni amb el Consorci del Museu i el Bisbat de Lleida el passat 27 d'abril. L'enginyer biomèdic, pioner en la investigació de l'anomenada Biologia de Sistemes, serà apadrinat pel Catedràtic d'Estadística i Investigació Operativa de la UdL, Albert Sorribas, en un acte institucional que se celebrarà el proper dilluns, 9 de maig, a partir de les 6 de la tarda.

Michael A. Savageau és catedràtic al Departament d'Enginyeria Biomèdica de la Universitat de Califòrnia Davis. El seu treball sobre els principis de disseny que permeten entendre l'evolució de les xarxes metabòliques ha tingut una gran influència en el desenvolupament del treball diari de diversos grups de recerca d'aquest àmbit. A més, les seues investigacions tenen implicacions en moltes branques aplicades, des de la biotecnologia fins a la biologia sintètica i la medicina personalitzada, i han contribuït decisivament en el desenvolupament de tècniques de modelització matemàtica de sistemes complexos.

L'acte d'investidura de Michael A. Savageau se celebrarà el proper dilluns, 9 de maig, a partir de les 6 de la tarda, a l'Esglèsia Vella de Sant Martí, antiga capella de l'Estudi General medieval
És per tot plegat que el Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la UdL va proposar el seu nomenament en reconeixement a la seua tasca, aprofitant la seva participació al XII Internacional Congress on Molecular Systems Biology que tindrà lloc a l'Auditori del Centre de Cultures del Campus de Cappont entre els dies 8 i 12 de maig. Està previst que a la trobada, que l'any passat es va celebrar a Shanghai, hi assisteixin més d'un centenar d'especialistes d'arreu del món per debatre al voltant de l'evolució de les xarxes, el disseny de circuits biològics, la modelització matemàtica, l'optimització i les aplicacions biotecnològiques.