6 de març de 2009

Descarregar pdf
 
versió en català

Experts d'arreu del món es donen cita al campus de Cappont en unes jornades de treball sobre males herbes i biodiversitat

Workshop sobre males herbes i biodiversitat a la UdL
Una vuitantena d'experts de dotze països participaran al tercer Workshop sobre males herbes i biodiversitat de l'European Weed Research Society (EWRS), que tindrà lloc al campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) els dies 12 i 13 de març. Es tracta d'especialistes d'Espanya, els Estats Units, Canadà, el Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, la República Txeca, Holanda, Bèlgica i Finlàndia.

Els participants en la trobada discutiran sobre el paper de les males herbes en el manteniment de la diversitat biològica dels camps de conreu. Investigacions actuals han demostrat que, malgrat el seu paper nociu, la presència d'aquestes plantes en franges o marges de conreu té importància per a altres organismes en els ecosistemes agrícoles.

Els experts de l'EWRS tractaran temes com ara el paper dels marges dels camps de conreu en donar refugi i/o aliment a d'altres organismes o com l'estructura del paisatge i la implementació de mesures agroambientals tenen influència en el manteniment de la biodiversitat dels sistemes agrícoles. A partir d'una detallada apreciació de les complexes interaccions ecològiques presents en aquests agroecosistemes i de l'impacte dels mètodes de maneig (usos del sòl, labors, pesticides...) en els mateixos, el grup de treball de l'EWRS vol esdevenir un fòrum de discussió entre investigadors especialistes en el tema i poder fer més rellevant la recerca que es du a terme actualment.