6 de març de 2013

Descarregar pdf
 

La combinació de vent i piano de Sul Tasto Sexet, nou concert de la Temporada Musical

Sul Tasto Sextet a la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEFOTO: Sul Tasto Sextet
baixcorva
Les Bufonesques (per a quintet de vent) del jove compositor, fagotista i pianista barceloní, Òscar Àlvarez Valero, obriran el proper concert de la XX Temporada Musical de la UdL que tindrà lloc avui dimecres 6 de març, a les set del vespre, a la Sala d'actes del Rectorat de la Universitat.

Els intèrprets seran el grup de cambra Sul Tasto Sexet, integrat per músics i pedagogs -tots ells professors al Conservatori de grau mitjà de Cervera- amb una important trajectòria en formacions com l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya o altres formacions de cambra, que van format al 2006, Xesco Grau (flauta), Encarna Monzó (oboè), Mateu Ferré (clarinet), Ramon Aragall (fagot), David Bonet (trompa) i Santi Riu (piano).

Amb el propòsit de donar a conèixer repertoris poc habituals, Sul tasto estrenarà Kalonice (per a quintet de vent), de la compositora i musicòloga Anna Cazurra. Aquesta obra "ens descobrirà la diversitat de llenguatges que la compositora ha sabut utilitzar", segons explica el músic Josep Lluís Guzman, l’ús de modes rítmics i melòdics d’ascendència oriental, que són els propis de la cultura jueva i el món islàmic.

El concert, d'entrada gratuïta, acabarà amb el Sextet per a piano, flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa del compositor Francis Poulenc (parís 1899-1963) que va estudiar piano amb Ricard Viñes.