7 de gener de 2009

Descarregar pdf

Centenars de documents relacionats amb Lleida es poden consultar per Internet amb la digitalització del fons Sol-Torres

El Fons Sol-Torres a la Biblioteca de Lletres de la UdL
[+] AMPLIAR IMATGE El Fons Sol-Torres s'ubica físicament a la biblioteca de Lletres del Rectorat
El Servei de Biblioteca i Documentació de la Universitat de Lleida (UdL) ha finalitzat la primera fase de digitalització del llegat Romà Sol i Carme Torres que compila obres d'autors lleidatans, publicades a Ponent o que fan referència a la província. El projecte ha comptat amb un ajut del Ministeri de Cultura de poc més de 15.000 euros.

El material disponible a la xarxa està dividit en tres categories: el fons antic (774 documents), els gravats (40) i els opuscles (1.558). En una segona fase s'afegiran les monografies i les publicacions en sèrie. El repositori digital, accessible des de qualsevol punt connectat a Internet, permet la cerca per diferents criteris com ara l'autor, el títol, l'any de publicació o la tipologia.

Aquest extens fons documental i bibliogràfic, que comprèn des d'obres de literatura fins a volums de geologia o botànica, va ser cedit a la UdL per Romà Sol i Carme Torres el maig de 2004. Els documents originals es troben a la biblioteca de Lletres, a l'edifici del Rectorat.