7 de juliol de 2010

Descarregar pdf

Professionals del Teatre Nacional de Catalunya imparteixen un taller d'un curs de la Universitat d'estiu
audio
Marc Montserrat a la Universitat de Lleida  [+] AMPLIAR IMATGEMarc Montserrat, actor i director d'escena al TNC, imparteix la classe
 
Improvisar, projectar la veu i obrir sentiments. Són algunes de les armes de l'actor que el professorat pot utilitzar a les seues classes per desenvolupar la capacitat creativa i expressiva de l'alumnat. Aquest és l'eix central del taller que professionals del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) impartiran aquesta tarda al campus de Cappont, dins del curs de la Universitat d'Estiu Pedagogia teatral. Recursos pel professorat d'educació primària i secundària. Serà a partir de les 18.00h a l'aula 2.03 de l'Edifici Polivalent.

L'actor i director d'escena Marc Montserrat i la cap de relacions amb l'espectador del TNC, Anahí Martín, seran els docents d'aquest taller centrat en tres ítems: la desinhibició, la tècnica teatral i la construcció del personatge. L'alumnat treballarà en petits grups textos de diferents autors com William Shakespeare, Federico García Lorca o David Mamet.

Format a Londres, Marc Montserrat és el responsable del projecte pedagògic "Un dia al TNC", pensat per estudiantat d'ESO i Batxillerat. Com actor, ha treballat a les ordres de Josep Maria Flotats, Adolfo Marsillach, Mario Gas o Sergi Belbel, entre altres. Com a director d'escena, destaquen els seus treballs a l'òpera Bastià i Bastiana (premi al millor espectacle de la Fira de Tàrrega 2006) i Chicago (premi de la crítica al millor musical). També ha desenvolupat tasques de direcció en obres com Spamalot (Tricicle), Grease (Ricard Reguant), Mentiders (Abel Folk) o Blood Wedding (Yuval Zamir).