8 d'abril de 2010

Descarregar pdf

Una estudiant de l'EPS rep un premi estatal pel disseny d'un robot mòbil destinat a usos de docència
audio
Davínia Font, de la Universitat de Lleida, premiada per la Fundació Tècnica Industrial
[+] AMPLIAR IMATGE La jove desenvolupa ara robots subaquàtics a Zuric
Davínia Font, estudiant de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida, ha estat guardonada amb un dels sis premis estatals de la Fundació Tècnica Industrial pel disseny d'un robot mòbil destinat a la docència. És el segon cop que un alumne de l'EPS rep aquest reconeixement dels col·legis professionals que valora l'originalitat, l'aportació innovadora i la utilitat de projectes de final de carrera realitzats per estudiants d'Enginyeria Tècnica Industrial de tota Espanya.

La jove, dirigida pel professor Jordi Palacín, va construir un robot mòbil robust i de baix cost amb una estructura d'alumini i un recobriment de plàstic que pogués ser utilitzat com a eina docent per a l'aprenentatge del funcionament de diversos sensors i actuadors. Una de les seues particularitats és que el disseny exterior segueix l'anomenat número auri, en un intent d'aconseguir proporcions que semblin més naturals. Per això, ha aconseguit un dels premis, dotats amb 1.500 euros cadascun.

Davínia Font es troba actualment fent una estada de sis mesos a l'Institute of Robotics and Intelligent Systems de Zuric. Allà desenvolupa robots subaquàtics sota la supervisió del doctor Cedric Pradalier.