8 de juliol de 2013

Descarregar pdf
 

Josep Vallverdú inaugurarà el curs 2013-2014 a la UdL

Josep Vallverdú a la UdL
[+] AMPLIAR IMATGEVallverdú en la inauguració de l'exposició que la biblioteca de Cappont dedica a l'escriptor / Foto: UdL
baixcorva
L'escriptor lleidatà Josep Vallverdú, que demà complirà 90 anys, serà l'encarregat de pronunciar la lliçó inaugural del proper curs acadèmic a la Universitat de Lleida, en un acte que tindrà lloc el proper 18 de setembre. Vallverdú impartirà una conferència sobre el fet de la tradició cultural a Catalunya, com es transmet de pares a fills i també el paper que entitats com ara  els orfeons o els centres excursionistes han jugat en mantenir i impulsar la cultura catalana.

Autor de més d'un centenar de llibres, alguns dels quals han estat traduïts a l'èuscar, castellà, francès, italià i rus, Josep Vallverdú ha alternat la docència, amb la traducció, l'assaig, la narrativa i el teatre. Llicenciat en Filologia clàssica, és autor d'una prolífica i diversificada obra, especialment narracions destinades als lectors més joves. Ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi (1990), amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (2000), i amb el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana (2012).

La Biblioteca del campus de Cappont dedica precisament fins al dia 10 de juliol a Vallverdú, doctor honoris causa de la UdL, l'exposició Josep Vallverdú, noranta anys de saviesa.