9 de desembre de 2011

Descarregar pdf
 

El forense de l'exhumació d'Allende obre la 6a Setmana de la Prehistòria de la UdL
 
. Les xerrades tindran lloc del 12 al 15 de desembre a l'Arxiu Històric de Lleida  
audio
Francisco Royo, a la Setmana del a Prehistòria de la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEEtxebarria ha obert més de 200 fosses de la Guerra Civil FOTO: Iñigo Royo/IPS
baixcorva
Un dels més prestigiosos forenses de l'Estat espanyol serà l'encarregat de pronunciar el proper dilluns, 12 de desembre, la conferència inaugural de la 6a Setmana de la Prehistòria, que organitza el Grup d'Investigació Prehistòrica de la Universitat de Lleida. Es tracta de Francisco Etxebarria, professor de Medicina Legal i Forense de la Universitat del País Basc, que aquest mateix any ha participat en l'exhumació de Salvador Allende (president de la República de Xile entre 1970 i 1973).
 
Etxeberria és doctor en medicina, especialista en antropologia i biologia forense, i president de la Societat de Ciències Aranzadi. Al seu llarg currículum trobem la seua col·laboració en la identificació de les víctimes de la dictadura de Pinochet i la direcció d'un equip que treballa en l'estudi dels desapareguts de la Guerra Civil i de la dictadura. Dins d'aquest camp, ha participat en l'obertura de més de 200 fosses comunes. També ha pres part en nombrosos projectes arqueològics analitzant les restes antropològiques, patologies i traumatismes de la prehistòria recent del País Basc i la Rioja.
 
La xerrada de Francisco Etxebarria, amb el títol Evidències de violència en el registre antropològic, iconogràfic i arqueològic durant la prehistòria, tindrà lloc el proper dilluns, a partir de les 19.30h, a l'Arxiu Històric de Lleida. En aquest mateix espai se celebraran la resta de xerrades. Dimarts serà el torn de professor Carlos Lorenzo, que parlarà de Canibalisme i ritus funeraris durant la prehistòria. Dimecres, 14 de desembre, el tema seran les guerres en les primeres societats camperoles europees i dijous la cloenda se centrarà en les Eines i armes de la prehistòria recent de Catalunya.

Més informació
 
6a SETMANA DE LA PREHISTÒRIA. VIOLÈNCIA I I MORT DURANT LA PREHISTÒRIA