Un llibre sobre la saviesa i la vellesa homenatja dos professors de la UdL

'Re-Discovering Age(ing)' recull articles d'experts europeus, americans i australians

Descarregar pdf
brianUdL
La presentació del llibre va comptar amb els homenatjats -d'esquena a la foto. FOTO: Inesa Shevchenko
El concepte de mentoria des d'una perspectiva cultural i literària en els estudis sobre l'envelliment és el fil conductor del llibre Re-Discovering Age(ing): Narratives of Mentorship publicat en reconeixement a dos pioners en aquests estudis, Maria Vidal i Brian Worsfold, professors de la Universitat de Lleida entre 1992 i 2012, i 1992 i 2017, respectivament.
 
Coordinat per les professores del Departament d'Anglès i Lingüística, Núria Casado, Emma Domínguez i Maricel Oró, el llibre explora la saviesa de la vellesa a través de la narrativa de la mentoria tal i com es reflecteix en la ficció, el drama, el cinema o les biografies. Són una vintena d'articles escrits per experts europeus, nord-americans i australians, entre els quals també es troben docents de la UdL. El llibre combina anàlisis crítiques sobre escriptors com ara Mitch Culin, Joan Margarit o Elif Shafak i relats personals dels participants sobre Vidal i Worsfold.
 
"El Brian i la Maria han estat autèntics mentors en l'àmbit acadèmic i també personal pel seu compromís al bé comú, ja que han divulgat valors humanístics i format noves generacions d'acadèmics", afirma Núria Casado. Tots dos van ser els fundadors del grup de recerca Dedal-Lit de la UdL i cofundadors al 2010 de la Xarxa europea en estudis sobre l'envelliment ENAS, juntament amb investigadors d'Alemanya, Suècia, Àustria, Regne Unit i els Països Baixos.
 
Re-Discovering Age(ing): Narratives of Mentorship, publicat per l'editorial acadèmica independent alemanya Transcript, en la col·lecció Aging Studies, es va presentar la setmana passada, amb la presència dels homenatjats. A més de les intervencions de les editores del llibre, també hi van participar Fidel Molina, director de l'INDEST de la UdL i Susan Ballyn, membre de Dedal-Lit. L'acte va comptar amb una actuació sorpresa de la coral de la UdL UniCorn, dirigida per Robert Faltus.