En marxa el projecte transfronterer que uneix pimes i universitats

La UdL és un dels socis d'aCCeSS, cofinançat per la Unió Europea

Descarregar pdf
aCCeSSUdL
Els assistents a la primera trobada del projecte. FOTO: Universitat federal de Tolosa

Promoure la transferència de coneixements i tecnologies de les universitats a les petites i mitjanes empreses (PIME) del territori per millorar el seu potencial d'innovació és l'objectiu del projecte de cooperació transfronterera aCCeSS (a crossborder cooperation for smart specialisation), on participa la Universitat de Lleida, i que s'ha posat en marxa recentment.

aCCeSS, amb un pressupost de 1,2 milions d'euros, cofinançats al 65% per FEDER a través del programa Interreg V-A Espanya. Andorra (POCTEFA 2014-2020), té una durada de 36 mesos i està liderat per la Universitat federal Toulouse Midi-Pyrénées. Hi participen com a socis les quatre universitats del Campus Iberus (Lleida, Saragossa, Pública de Navarra i la Rioja), el consroci Campus Iberus, així com les universitats de Pau i Perpinyà.

El projecte se centra en sis àrees temàtiques prioritàries per als territoris involucrats: serveis de salut, processat d'aliments, ciutats intel·ligents, energies renovables, indústria aeroespacial i indústria manufacturera. Entre els objectius a assolir, està dinamitzar la cooperació en recerca i innovació entre les universitats, cambres de comerç, indústries i PIMEs d'aquests territoris, per a poder optar a finançament públic europeu per projectes d'investigació i transferència.

Pel que fa a la UdL, que gestionarà un pressupost de 93.726 euros fins al 2020, s'encarregarà d'organitzar i coordinar trobades entre empreses i investigadors, amb l'objectiu que es puguin desenvolupar projectes conjunts, així com jornades de formació per als seus integrants.