Premiat un treball de fi de grau de Dret en aprenentatge i servei

Aracoop i PepsiCo distingeixen la recerca de Guillermo Sasot

Descarregar pdf
tfg2018
Guillermo Sasot, amb Laura Salamero, recollint el premi d'AECOC. FOTO: AECOC
Guillermo Sasot, graduat en Dret per la Universitat de Lleida (UdL) i actualment estudiant el Màster en advocacia i un cicle formatiu superior en administració i gestió, ha estat premiat dos cops pel seu treball final de grau (TFG).

La donación de alimentos a entidades sociales y su papel en la lucha contra el despercidio alimentario. Análisis desde la vertiente jurídica,
tutoritzat per la professora de Dret, Laura Salamero, ha estat realitzat en el marc del Projecte aprenentatge i servei (ApS) de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL, que impulsa la realització de TFG en aquesta metodologia que inclou fer un servei a la comunitat.

El treball ha rebut, d'una banda, el primer premi, en la modalitat de TGF, en la convocatòria 2018 dels Premi aracoop als millors treballs de fi de grau, màster o postgrau en l'àmbit del tercer sector, l'economia social i les cooperatives, una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la Fundació Roca i Galès, a la qual enguany hi optaven una quarantena de treballs.  Sasot rebrà 1.000 euros en metàl·lic i 300 més en serveis i productes del mercat social.

El TFG, que s'ha realitzat en col·laboració amb el Banc d'Aliments, també ha obtingut un dels guardons acadèmics de l'Associació de fabricants i distribuïdors d'Espanya (AECOC), concretament el Premi PepsiCo Sostenibilidad, que distingeix treballs acadèmics que impulsin pràctiques sostenibles en tota la cadena de subministrament del gran consum.  El guardó, dotat amb 3.000 euros i pràctiques remunerades a PepsiCo, es va lliurar la setmana passada a Madrid.

En el seu estudi, Guillermo Sasot fa una anàlisi sobre el malbaratament d'aliments, els mecanismes de regulació en diferents ordenaments jurídics europeus -inclosa la proposició de llei catalana per a la reducció i malbaratament alimentari-, així com del paper que hi juguen les entitats socials. Conclou que és necessari regular tant la donació com el malbaratament d'aliments i impulsar els bancs d'aliments.