El Premi Joan Solà, per a un catedràtic de Girona

Albert Rossich signa un treball sobre dos rectors de la Universitat de Lleida al segle XVII

Descarregar pdf
PremiSola2018
El premiat, amb les autoritats / Foto: IEI

El catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Girona (UdG) Albert Rossich ha estat guardonat amb el Premi Internacional de Recerca Joan Solà que impulsen conjuntament el departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL) i l'ajuntament de Bell-lloc d'Urgell. Rossich signa el treball Andreu Rey d'Artieda i Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona. Dos panegírics recitats a la Universitat de Lleida (segle XVII). Edició crítica, sobre uns textos literaris relacionats amb la presa de possessió de dos rectors de la Universitat de Lleida fa quatre segles.

El catedràtic de la UdG és especialista en literatura catalana de l'edat moderna i de la història de la llengua i el plurilingüisme. El guardó està dotat amb 10.000 euros, a més de la publicació de l'obra guanyadora a càrrec d'Edicions de la Universitat de Lleida.

El lliurament de la cinquena edició del premi s'ha fet a l'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) amb el vicerector d'Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Joan Biscarri; la vicepresidenta de l'IEI, Rosa Pujol; alcalde de Bell-lloc, Carles Palau; i el professor de Filologia Catalana de la UdL i impulsor del guardó, Joan Julià-Moné.

El jurat del premi, decidit per unanimitat, estava format per Narcís Garolera (Universitat Pompeu Fabra), Jordi Ginebra (Universitat Rovira i Virgili), Joan Julià-Muné (UdL), Jordi Mir (Institut d'Estudis Catalans) i José Antonio Pascual (Real Academia Española).

Pujol ha felicitat "la UdL i l'Ajuntament de Bell-lloc per "la seua excel·lent i encomiable tasca" durant els cinc anys d'història d'un premi que ha esdevingut "una eina cabdal per recuperar, mantenir viu, difondre i potenciar el llegat acadèmic de Joan Solà".

Text: Premsa UdL / IEI