Un professor de Dret, guardonat per la seua recerca doctoral

Obté el Premi internacional d'investigació 'Instituto Universitario García Oviedo'

Descarregar pdf
premitesidret
Eduard-Valentin Pavel. FOTO: UdL

Eduard-Valentin Pavel, professor associat de la Facultat de Dret, Economia i Turisme i doctorand en Dret administratiu a la Universitat de Lleida (UdL), ha guanyat la VI edició del Premi internacional d'investigació "Instituto Universitario García Oviedo" que convoca la Universitat de Sevilla, per la seua recerca El procedimiento administrativo de responsabilidad patrimonial de las Administraciones Públicas.

Aquest guardó, dotat amb 1.500 euros i la publicació de l'estudi a l'editorial Tecnos, distingeix la millor recerca en anàlisi i estudi jurídic en l'àmbit del dret administratiu, tant des d'enforcament dogmàtics o doctrinals, com de jurisprudència, ja siguin resolucions d'òrgans judicials de l'Estat espanyol o d'altres estats.
 
El treball de Pavel, que correspon en una gran part a la seua tesi doctoral, se centra en el procediment administratiu de responsabilitat patrimonial de les administracions públiques a partir del nou estatut que li proporciona la Llei 39/2015, de 1 d'octubre. "Si bé sembla que la nova llei atribueix a aquest procediment administratiu comú de les administracions públiques una posició qualificada, molts són els indicadors que assenyalen que la regulació i la seua aplicació no són del tot satisfactòries", explica Pavel.
 
A partir d'una anàlisi de la seua configuració actual, l'autor proposa algunes solucions d'abast més profund sobre la manera de comprendre el procediment administratiu de responsabilitat patrimonial, com ara una llei pròpia i un canvi cultural pel que fa a la tramitació dels procediments administratius complexos amb l'objectiu d'enfortir la capacitat de raciocini de l'Administració que, aixi, disposaria, de més garanties en la decisió final, afegeix.
 
Eduard-Valentin Pavel, que havia de llegir la seua tesi el passat 23 de març però que per causa de la crisi de la COVID-19 encara no ho ha pogut fer, és graduat i màster en advocacia per la UdL i assessor jurídic a l'Ajuntament de Lleida. Té previst defensar-la el proper estiu, segurament telemàticament.
 
El jurat del premi estava integrat pels catedràtics de Dret administratiu Emilio Guichot i Concepción Barrero (Universitat de Sevila), Núria Garrido (Universitat de Castella-la Manxa), Francisco José Villar, (Universitat de La Laguna) i Rafael Fernández, magistrat del Tribunal Suprem. Tres treballs més optaven al premi.