Una trentena d'estudiants rep les credencials JADE i JADE Plus

Més de 400 alumnes mexicans de la UdL, becats per Santander Universidades

Descarregar pdf
santander
L'acte ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana. FOTO: UdL

Un total de 28 alumnes llatinoamericans -26 de grau i 2 de postgrau-, han estat becats enguany per cursar estudis a la Universitat de Lleida (UdL) gràcies les beques Santander JADE i els ajuts predoctorals JADE Plus de mobilitat internacional, que finança íntegrament Banco Santander a través de Santander Universidades. El rector de la UdL, Roberto Fernández, i el president de Santander Universidades España, Matías Rodríguez Inciarte, han lliurat avui les credencials als beneficiaris d'aquests programes i de l'Explorer d'emprenedoria (antic YUZZ) en un acte que ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana, al Rectorat.


El programa JADE, actualment en la seua setzena edició, ofereix beques per a estudiants mexicans de grau interessats a completar a la UdL la seua formació durant sis mesos. Mentre, el JADE Plus -que arriba a la dotzena convocatòria- facilita que universitaris de tota Llatinoamericà puguin fer estades de fins a tres anys a Lleida per cursar els seus estudis de doctorat. Enguany, els doctorands han treballat als departaments d'Història i Dret Públic.

Un total de 421 alumnes llatinoamericans han passat per les aules de la UdL des que es va posar en marxa el programa de mobilitat JADE al 2002. Els centres que històricament han rebut més estudiantat d'aquest programa són la Facultat de Dret i Economia (150), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (58) i la Facultat de Medicina (53). Les universitats mexicanes que envien més alumnat a Lleida són l'Autònoma de Chapingo (76), la Benemèrita Autònoma de Puebla (73) i l'Autònoma de Chiapas (71). Un dels alumnes beneficiats en l'edició d'enguany ha agraït l'oportunitat d'aquests programes "que ajuden a compensar la falta de finançament per a garantir el dret universal a l'educació".

El rector de la UdL ha destacat que "els programes Jade i JADE+ permeten que la Universitat de Lleida acompleixi la seua projecció internacional, alhora que facilita als estudiants la seua mobilitat per tal de poder accedir a una formació especialitzada i de qualitat". També ha agraït la primera visita a Lleida del president de Santander Universidades, a qui ha acompanyat en una visita pels diferents campus de la UdL. De la seua banda, Rodríguez Inciarte ha destacat que una de les seues missions "és contribuir al progrés de les persones, de les empreses i de la societat i en el Santander pensem que la col·laboració amb les universitats és el millor mitjà per aconseguir-la, perquè la Universitat és el motor més potent per al desenvolupament econòmic i un dels agents de transformació social més importants".

Pel que fa al programa d'acompanyament a emprenedors Explorer, joves amb idees, un total de 13 alumnes (8 nois i 5 noies) s'estan beneficiant aquest curs de la formació i l'assessorament que els ofereix la UdL. A finals de juny, els joves emprenedors defensaran els seus projectes davant un tribunal, i el millor viatjarà a Silicon Valley, als Estats Units, on podrà conèixer el major ecosistema emprenedor del món i establir contactes amb inversors.

Banco Santander col·labora amb la Universitat de Lleida des del 1997 en el desenvolupament d'aquestes i altres iniciatives. El banc manté prop de 1.300 acords de col·laboració amb universitats i centres d'investigació de 21 països, a través de Santander Universidades, i agrupa més de 1.300 institucions acadèmiques iberoamericanes a través d'Universia, segons informa el Banc.
Carregant el reproductor...