Aconseguir que els nens perdin la por a les bates blanques

Alumnat de Ciències de la Salut organitza un 'Hospital d'ossets de peluix' del 17 al 24 de febrer

Descarregar pdf
hospitalpeluixosUdL
L'activitat té lloc a la ludoteca de la Bordeta / Foto: UdL
Més de 300 alumnes d'entre 4 i 6 anys de sis escoles de Lleida passaran, a partir de demà i fins el proper dia 24, per l'Hospital d'Ossets de Peluix que l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) ha organitzat a la ludoteca municipal de La Bordeta. Un total de 80 voluntaris dels graus de Medicina, Infermeria i Biomedicina de la Universitat de Lleida (UdL) els acompanyaran perquè coneguin el funcionament d'un centre sanitari i perdin la por a les bates blanques típiques del personal sanitari. L'activitat es recupera a la capital de Segrià després de cinc anys sense celebrar-se.

Els infants porten el seu peluix i simulen ser-ne el pare o la mare. L'hospital està distribuït en quatre espais diferents: la sala d'espera, la sala de consultes, la sala de radiografies i el quiròfan. En aquest últim escenari, els petits es posaran bates verdes (reutilitzables), barrets i màscares de paper (d'un sol ús). Al final del recorregut, els participants podran pintar una "radiografia" del seu osset de peluix. En total, s'han programat 13 sessions en diferents horaris que van del es 09.00h a les 14.45h.

L'Hospital d'Ossets de Peluix és un projecte llargament establert arreu del món a través de la Federació Internacional d'Estudiants de Medicina (IFMSA). Els objectius són comuns en tots els països: familiaritzar els nens en un ambient amistós i distés per poder acudir sense pors a la visita del pediatra i a l'hospital.

Recursos

Galeria fotogràfica (Flickr)
Vídeo: Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida organitza un 'Hospital d'ossets de peluix'