Agrònoms 'planta' un tractor al jardí del campus

Cessió de Vicens Maquinària Agrícola amb motiu dels 50 anys de l'Escola

Descarregar pdf
inaug tractor ETSEAFiV
Un moment de la inauguració / FOTO: UdL
L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV) de la Universitat de Lleida (UdL) ha inaugurat avui un monument al tractor. Ubicat al jardí del campus, davant l'edifici principal, es tracta d'un John Deere 1035 EV matriculat l'any 1978, cedit indefinidament per l'empresa Vicens Maquinària Agrícola a l'Escola amb motiu de la celebració enguany del seu 50è aniversari. El model data de la mateixa època en què van graduar-se les primeres promocions en enginyeria tècnica agrícola i enginyeria agronòmica al centre. A més, el mateix model de tractor ja havia treballat les finques experimentals de l'ETSEAFiV entre finals dels anys 70 i principis dels 80.
 
El John Deere 1035 EV és un tractor que va ser àmpliament utilitzat en explotacions agrícoles lleidatanes per les seues reduïdes dimensions. "Degut al seu caràcter fruiter i vinyater, que representa la fructicultura de Ponent, i al fet que la seua edat és similar a la de l'Escola, pensem que és el model ideal per a representar tots els tractors que han contribuït al desenvolupament agrícola de les terres lleidatanes", destaca el director del centre, Jordi Graell.
 
"En el context dels 50 anys de l'Escola hem considerat oportú retre homenatge a un dels elements que ha facilitat d'una manera remarcable la tecnificació i el desenvolupament de l'agricultura a les comarques de Lleida", afegeix Graell; que ha estat acompanyat en la inauguració d'aquest monument al tractor del professor de Mecanització Agrària de l'ETSEAFiV, Jaume Arnó, i del gerent de Vicens Maquinària Agrícola, Francesc Baldomà.
 
El director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària ha agraït, d'una banda, a l'empresa Vicens Maquinària la cessió del tractor i "les facilitats que ha posat per a fer possible la seua instal·lació en el campus". També, al professorat dels àmbits de maquinària agrícola i agricultura de precisió per la seua col·laboració en el projecte i "pel seu entusiasme en cercar informació sobre la història del tractor en l'agricultura" que des d'avui es pot consultar al web de l'Escola.
 
És un John Deere 1035 EV dels anys 70 / FOTO: ETSEAFiV UdL
 
 

MÉS INFORMACIÓ: