Albert Turull, nou membre de l'Institut d'Estudis Catalans

El professor de la UdL s'incorpora a la Secció Filològica de la institució

Descarregar pdf
AlbertTurullUdL-IEC
Albert Turull, amb membres de la Secció Filològica. FOTO: IEC
El filòleg i professor de la Universitat de Lleida, Albert Turull, ha estat nomenat membre numerari de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). El darrer ple de l'any va aprovar-ne la incorporació juntament amb la d'Anna Bartra (professora de la Universitat Autònoma de Barcelona), Magí Camps (redactor en cap de l’edició de La Vanguardia), Vicent Martines (catedràtic de la Universitat d’Alacant), i de la filòloga hongaresa, Ildikó Szijj, com a membre corresponent adscrita.

Amb Turull, ja són 25 els membres numeraris d'aquesta secció de l'IEC, entre ells el també professor de la UdL, Ramon Sistac, delegat de l'IEC a Lleida i secretari de la secció.

Professor a la UdL des del 1991, Albert Turull és autor de llibres com ara Els topònims de la Segarra (1991), Diversitat i política lingüística en un món global i La toponímia de les comarques de Ponent (2007). Membre fundador del Grup d'Estudis de Llengua i Literatura de Ponent i el Pirineu, forma part, des del 1997, de la Junta directiva de la Societat d'Onomàstica, de la qual n'ha estat vicepresident i secretari.

La Secció Filològica és una de les cinc seccions actuals de l'IEC. Les seues principals línies d'actuació són l’establiment de la normativa lingüística, la investigació i l’estudi científic de la llengua i el seguiment del procés de normalització en el conjunt de les terres de llengua i cultura catalanes.