La UdL planteja un sistema alternatiu d'avaluació mentre duri la suspensió de l'activitat acadèmica

Proposen al professorat ajornar exàmens presencials o substituir-los per altres activitats

Descarregar pdf
biblios tancades
Biblioteques i sales d'estudi romanen tancades / Foto: UdL
El vicerectorat d'Ordenació Acadèmica de la Universitat de Lleida (UdL) recomana al Personal Docent i Investigador (PDI) establir "un sistema alternatiu per a l'avaluació" de l'alumnat de la UdL mentre duri la suspensió de l'activitat acadèmica, decretada per la Generalitat arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus COVID-19. "Consisteix en l'ajornament dels exàmens presencials o bé en la seua substitució per activitats avaluables no presencials", com ara treballs, especifica el comunicat. En el cas dels ajornaments, el vicerector Francesc Giné anuncia que "es prepararà conjuntament amb els Centres un calendari d'exàmens alternatiu".
 
De la mateixa manera, "s'anul·len totes les pràctiques en empresa, ja siguin curriculars o extra-curriculars". Quant a la docència, el vicerectorat demana al PDI "que realitzi el seguiment de les assignatures, sempre i quan sigui possible, en modalitat on-line". En aquest sentit, s'està preparant un manual per ajudar el professorat. 
 
Pel que fa al Personal d'Administració i Serveis (PAS), la Gerència ha establert "mesures extraordinàries de flexibilitat horària" per a les persones amb fills menors o persones a càrrec, amb un límit diari de 2,5 hores. "Es permetrà realitzar com a mínim una jornada diària de 5 hores en el benentès que les 12,5 hores setmanals restants es recuperaran en el termini de 6 mesos". També poden optar per compactar la jornada i absentar-se un dia laborable per setmana "sempre i quan aquella setmana tingui un excés d'hores equivalent a la jornada diària".
 
Les persones amb recomanacions sanitàries i les que es trobin en situació d'aïllament preventiu podran prestar els seus serveis en la modalitat de teletreball.
 
Confinament a Igualada
 

La Generalitat de Catalunya ha decretat el confinament dels municipis d'Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena,  restringint la sortida de persones almenys durant 14 dies o fins que es decreti una nova resolució que modifiqui o deixi sense efecte aquesta. La consellera de Salut, Alba Vergés, ho ha justificat perquè "hi ha un clúster dins de l'epidèmia que ha provocat un increment exponencial de casos que preveiem que segueixi augmentant".  El campus Igualada-UdL va cessar la seua activitat acadèmica dijous, un dia abans que la resta d'universitats catalanes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Suspensió de l'activitat acadèmica per contenir l'expansió del coronavirusMÉS INFORMACIÓ:

Web COVID19 UdL