Alumnat de Comunicació posa en marxa una revista digital

A 'UdL magazine' hi poden escriure universitaris i exuniversitaris

Descarregar pdf
UdLMagazine
L'equip d'UdL Magazine. FOTO: UdL

Sergi Guiu, Pascual Labarta, Berta Lacruz, Oleksandre Ladyzhenskyy, Marc Morera i Alex Viñals, estudien tercer de Comunicació i periodisme audiovisuals de la Universitat de Lleida i són el consell de redacció d'UdL Magazine, una revista digital sobre temàtica universitària i d'actualitat que s'acaba de posar en marxa.

Es tracta d'un projecte, expliquen, en el qual hi porten treballant pràcticament un any, que pretén ser un mitjà per a l'aprenentatge de la seua professió, al mateix temps que donar veu no només els estudiants de qualsevol centre de la UdL, sinó també a exalumnes, professorat i personal no docent.

De moment són vint persones implicades, totes del grau de Comunicació i periodisme audiovisuals, però esperen engrescar alumnes de la resta de titulacions que vulguin escriure sigui sobre actualitat, siguin relats de ficció o participar en debats d'interès per als universitaris.

La revista, de periodicitat mensual, s'estructura en quatre seccions: La cafeteria, amb temes d'actualitat; L'arbre, reservat a la cultura, l'oci i l'opinió i el debat; El Claustre, que aplega relats de ficció; La finestra, un espai reservat als alumnes de la UdL que són d'Erasmus i als Erasmus que han vingut a la UdL; i El taulell, per incloure anuncis i informacions útils per als universitaris.

El consell de redacció d'UdL Magazine, puntualitza que tots els articles que els arribin seran revisats i si s'escau corregits per a ser publicats, en cap cas, acceptaran textos ofensius o que incitin a la discriminació, l'odi o la violència. Els podeu fer arribar a: udlmagazine@gmail.com.

En un futur tenen previst incloure material audiovisual i també crear una secció per difondre treballs interessants que es fan el marc de les assignatures del grau, així com treballs de fi de grau.

"Aspirem a millorar la comunicació i, a la vegada, crear un mitjà entretingut, informatiu i d'interès dins la universitat. No cal dir que estem emocionats per la perspectiva d’aquest projecte i ens esforçarem per complir amb les expectatives i objectius que ens hem proposat", conclouen.