Alumnat de l'EPS podrà desenvolupar solucions SDN per a ALCATEL

En els treballs finals de grau i màster, gràcies a un conveni

Descarregar pdf
EPSUdL2016
Escola Politècnica Superior, al Campus de Cappont

La Universitat de Lleida (UdL) i ALE Spain Serveis de Telecomunicacions (marca Alcatel-Lucent Enterprise) han anunciat que amplien la seua col·laboració en l'ús de tecnologies avançades d'infraestructura de xarxa d'empreses. Els alumnes de la UdL podran realitzar desenvolupaments de solucions SDN (Software defined networks) per als equips Alcatel-Lucent Enterprise dins dels projectes de final de grau i final de màster en l'àmbit de Xarxes i Comunicacions, i comptaran amb l'equipament (OmisSwitch 6860), programari i suport tècnic d'Alcatel-Lucent Enterprise per a la seua realització.

Els desenvolupaments oberts que realitzi l'estudiantat podran distribuir-se per la UdL i per Alcatel-Lucent Enterprise, i podran ser compartits i posats a la disposició dels clients d'aquesta empresa. Els estudiants rebran així una realimentació del seu treball en conèixer l'experiència dels usuaris finals. Per la seua banda, l'empresa suggerirà projectes d'interès per facilitar l'ús de la tecnologia Alcatel-Lucent Enterprise per part dels clients, la qual cosa permetrà als estudiants treballar en desenvolupaments propis del sector en el qual desenvoluparan el seu treball després dels seus estudis.

L'acord es plasma en un conveni que han signat el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el conseller delegat a Espanya d'Alcatel-Lucent Enterprise, Jean-Clovis Pichon. Pel rector, "aquest acord permet que els nostres estudiants de l'Escola Politècnica Superior comptin amb una formació que propiciarà l'exercici de les seues futures activitats professionals, i és un exemple de com canalitzem les ajudes que les empreses desitgen prestar a la recerca i a la docència universitària". De la seua banda, Pichon, ha comentat que "estem molt satisfets d'aquest acord de col·laboració en la formació i especialització d'estudiants en temes científics i tècnics, que és per a nosaltres un pas més en el nostre compromís amb la comunitat docent i investigadora de la universitat".

 

Text: Comunicació ALCATEL-Lucent Enterprise