Anuncien noves recerques sobre la vacuna terapèutica contra la sida

Bonaventura Clotet fa una xerrada a la UdL convidat per Agrotecnio

Descarregar pdf
vacunasidaUdL2016
Bonaventura Clotet. FOTO: UdL

El cap de la Unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona i director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, Bonaventura Clotet, ha anunciat avui que al 2017 començaran noves recerques sobre la vacuna terapèutica contra aquesta malaltia.

La vacuna, dissenyada per investigadors d’IrsiCaixa, és la primera que està sent desenvolupada en base a la resposta immunitària que presenten un grup reduït de persones capaces de controlar la infecció per VIH sense tractament antiretroviral. "Es tracta de controlar la infecció sense tractament antiretroviral per eradicar el virus dels seus amagatalls", ha explicat Clotet.

Recentment guardonat amb la Creu Sant Jordi, aquest especialista en medicina interna i malalties infecciones, ha matisat però, que encara falten molts anys per poder disposar de la vacuna. A més de testar la seguretat i la capacitat del candidat a vacuna d’induir una resposta immunitària duradora, s'han d'avaluar l’eficàcia de les vacunes per aconseguir una cura funcional, és a dir per impedir que el virus reboti després de la retirada de la medicació antiretroviral.

Bonaventura Clotet, ha estat convidat per Agrotecnio per pronunciar la conferència: La missió d'Irsicaixa, inicis, estructura, governança i programes de recerca en el tractament de la SIDA. A la xerrada hi han assistit principalment investigadores i investigadors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL que treballen en desenvolupar remeis contra la sida amb plantes transgèniques.