Apadrinament d'arbres a l'Arborètum

Descarregar pdf
arboretum2014UdL
Les autoritats, amb el nét de Font i Quer (segon per l'esquerra) / Foto: UdL

Tothom que ho desitgi pot apadrinar un arbre de l'Arborètum-Jardí Botànic Dr. Pius Font i Quer, per poc més de 8 euros a l'any, que es destinaran al seu manteniment. Els preus s'han fixat per modalitats temporals: 25€ per 3 anys, 40€ per 5 i 400€ per 50 anys. A aquesta quantitat, cal sumar 25€ per elegir un arbre que forma part de la col·lecció actual de l'Arborètum o que encara s'ha d'incorporar. El padrí o padrina podrà visitar-lo gratuïtament dos cops a l'any per veure'l créixer.

Els primers en estrenar l'apadrinament han estat el rector de la Universitat de Lleida (UdL) i vicepresident del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), Roberto Fernández, i l'alcalde i president del PCiTAL, Àngel Ros; en el que ha estat un homenatge al botànic, farmacèutic i químic que dóna nom a la instal·lació. El primer, ha descobert la placa d'una savina articulada que s'ha plantat en motiu dels 125 anys del naixement del científic. El segon, el d'un bedoll de l'espècie Font Quer que commemora els 50 anys de la seua mort.

El rector de la UdL ha recordat que Font i Quer va ser un dels pioners del positivisme científic, "sumant al sentiment catalanista la necessitat de la ciència pel desenvolupament d'un país". Un dels seus néts, present a l'acte, ha agraït la sensibilitat de les institucions lleidatanes amb la figura del seu avantpassat.