Arrenca el gruix de la Universitat d'estiu a Lleida ciutat

L'activista 'trans' Lucas Platero, al curs sobre Identitats i sexualitats subversives

Descarregar pdf
lucasplatero
El psicòleg i activista Lucas Platero, entre el professorat Foto: Lucas Platero

El campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL) acollirà a partir del proper dilluns, 3 de juliol, el gruix de la 25a edició de la Universitat d'estiu, que en la mateixa setmana també arrenca diferents cursos a Tremp, Agramunt i Alcoletge. En total, sumen 264 inscrits en un total de 15 cursos. De moment, unes 420 persones ja s'han matriculat en alguna de les ofertes del programa, incloent els cursos de llengües i els virtuals.

Entre els presencials que es desenvolupen a l'edifici Polivalent destaca Identitats i sexualitats subversives. Una aproximació multidisciplinària a la diversitat sexual i de gènere. Entre el professorat hi ha l'activista LGTBQ i investigador de la Universitat Complutense de Madrid, Lucas Platero; l'especialista en psicologia de l'home gai de l'Institut d'Estudis de la Sexualitat i la Parella, Gabriel J. Martín; la coordinadora de Colors de Ponent, Sandra Castro; i el professor de la UdL, especialista en gènere i literatura, Rafael M. Mérida.

Pel que fa a ensenyament i didàctica, per primer cop s'ofereix un curs per atendre correctament els nens amb altes capacitats a l'aula. Alumnes amb altes capacitats. Un repte educatiu del segle XXI comptarà amb la coordinadora del Programa d'enriquiment d'altes capacitats de la Comunitat de Madrid. En l'àmbit tecnològic, Desenvolupament de videojocs amb Unity 3D proposa generar una creació pròpia mitjançant un dels motors més utilitzats, ja que permet el desenvolupament per a qualsevol plataforma: des d'ordinador fins a consola, passant pels telèfons intel·ligents. Quant a l'àmbit d'art i humanitats, el professor de la UdL i pianista Antoni Tolmos coordina La indústria musical. Com funciona?. Proposa un recorregut pels diferents elements de la producció fins que una cançó arriba a disposició del públic.

Agramunt acollirà a partir de dimecres el curs Art i Territori, centrat enguany en la temàtica dels camins. Dijous l'activitat es trasllada als municipis d'Alcoletge, amb El periodisme i la Guerra Civil: informació o propaganda, i Tremp, on es desenvoluparà República, Guerra i Postguerra (1931-1950). Els altres protagonistes. A la capital del Pallars Jussà, l'alumnat s'endinsarà en aspectes com el vessant militar i social o els canvis econòmics, i fins i tot paisatgístics, viscuts al territori en aquest període històric.

Notícies relacionades