La millor divulgadora en Psicologia 2017, a la Setmana d'aquesta disciplina

Entre les novetats de les jornades una sessió teòrica i pràctica sobre els jocs de taula

Descarregar pdf
setmanapsicologia2019UdL
Tret de sortida de la Setmana de Psicologia amb la conferència de Beatriz Galilea. FOTO: UdL
María Jesús Álava Reyes, premi a la millor tasca de Divulgació de la Psicologia 2017 i una de les TOP 100 Dones Líders d'Espanya 2012 i 2017, serà l'encarregada cloure la  VII Setmana de la Psicologia, que se celebra demà i demà passat a l'Auditori del Centre de Cultures del campus de Cappont.
 
Aquesta psicòloga, autora de llibres com ara La inutilidad del sufrimiento, La verdad de la mentira o El NO también ayuda a crecer parlarà de cóm s'ha de divulgar bé la psicologia als mitjans de comunicació des de la seua experiència com a col·laboradora en alguns d'ells.
 
Les altres conferències programades versaran sobre la psicologia de l'esport, a càrrec de Beatriz Galilea (Consell català de l'esport), la importància de l'auto-cura dels professionals de la psicologia, amb Marta Cobo (Col·legi oficial de psicologia de Lleida); i els jocs de taula com a estimuladors i facilitadors de l'aprenentatge. Una sessió que combinarà una part teòrica i una de pràctica conduïda per la psicòloga Núria Guzman.
 
Aquesta serà una de les novetats de la Setmana, que a més ha introduït temàtiques noves en els tallers, com ara la dels videojocs que s'abordaran des d'una perspectiva de gènere. Als tallers, també es treballaran habilitats i eines psicològiques relacionades amb la psicodansa, l'homosexualitat, les altes capacitats, la neuroeducació, la  teràpia gestalt, la infància en risc, els primers auxilis psicològics i l'esclerosi múltiple.
 
La Setmana de la Psicologia, que organitza des de fa set anys l'Associació d'estudiants de Psicologia de la UdL, compta enguany amb 120 inscrits. Les persones interessades que no precisin de crèdits ECTS s'hi poden inscriure gratuïtament. Només caldrà que portin un llibre (en català o en castellà) amb una dedicatòria escrita que es destinarà #alasolvidadas, una iniciativa que fa arribar llibres de lectura a les dones recluses.