Completat el complex de Biomedicina de la Universitat de Lleida

Amb el mòdul 2 són 9.000 metres quadrats dedicats a la recerca en aquest àmbit

Descarregar pdf
biomedicinaUdL2019
Un moment del parlaments. FOTO: UdL
Amb l'edifici de Biomedicina-mòdul 2, la Universitat de Lleida ha completat el complex de Biomedicina del campus de Ciències de la Salut que s'ubica a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Amb aquest equipament de 4.011 m2, s'arriba als 9.000 metres quadrats dedicats a la recerca en aquest àmbit que aplega 34 grups i un total de 417 investigadores i investigadors.
 
Avui el rector de la UdL, Roberto Fernández, acompanyat per la directora de l'IRBLleida, Elvira Fernández, la presidenta de la Diputació, Rosa M. Perelló i l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, han inaugurat les últimes actuacions que han tingut lloc en aquest campus:  la construcció i equipament de Biomedicina 2 i la urbanització exterior dels espais comuns del complex, que han tingut un cost de 7,68 milions d'euros -aportats per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el FEDER 2007-2013 i la pròpia UdL.
 
Totes les autoritats han destacat en els seus parlaments la importància de la col·laboració entre administracions per tirar endavant projectes com el que avui s'ha inaugurat i com a "única via que ens pot fer créixer", en paraules d'Elvira Fernández. Tot i així la directora de l'IRBLleida ha demanat més implicació per aconseguir atraure talent investigador a Lleida enfront la competència de Barcelona.
 
Per la seua part, tant la presidenta de la Diputació com el paer en cap, han reivindicat el compromís de les seues respectives institucions amb la UdL i han anunciat que seguiran en aquesta direcció.
 
El rector, ha agraït la tasca que desenvolupen totes les persones que treballen a l'IRBLleida per la seua eficàcia quant a producció científica "si ho comparem, ha dit, amb d'altres centres que disposen de més recursos". És per això que per continuar amb aquest èxit és necessari el treball de tothom i més recursos, ha afegit.
 
L'edifici de Biomedicina 2 allotja sis grups de recerca de l'IRBLleida: Investigació translacional en medicina respiratòria, Biologia de sistemes i mètodes estadístics per a la recerca, Neurociències clíniques, Neurocognició, psicobiologia de la personalitat i genètica de la conducta, Desenvolupament i evolució del Cervell i Immunologia i metabolisme;  així com els serveis científics tècnics següents: Biobanc, Ubiosat, Metabolòmica, Microscopia i citometria, Farma, Cultius cel·lulars i UDETMA-Laboratori d'imatge vascular. Els assistents a l'acte han pogut visitar avui el Biobanc i els espais del grup de recerca Neurociències clíniques.
 
El campus de Ciències de la Salut al complex de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova està format pels dos edificis de biomedicina, la Unitat docent de l'Arnau i l'edifici docent i l'estabulari. Són 14.000 metres quadrats i escaig, 5.000 dedicats a la docència i 9.000 a la recerca.
Carregant el reproductor...